Consent Database – installatiegids WordPress plug-in

Onze alles-in-één WordPress plug-in automatiseert de naleving van cookiewetgeving en biedt je de mogelijkheid om volledig AVG-conform toestemming voor je webformulieren te verzamelen, te bekijken en te documenteren.

De plug-in heeft ingebouwde compatibiliteit met Contact Form 7, WP Forms, WordPress Comment, WooCommerce checkoutformulieren en Elementor formulieren, en kan verder ook handmatig worden geïntegreerd met elk type online formulier. Je kunt via WP media-upload zelfs het bewijs opslaan van toestemmingen die offline zijn verzameld (bv. in een fysieke winkel).

Functies:

• De plug-in detecteert en identificeert alle ondersteunde formulieren die op de website zijn ingesloten
  • Hij is auto-compatibel met en maakt supereenvoudige mapping mogelijk van Contact Form 7, WP Forms, WordPress-reacties en WooCommerce checkoutformulieren
  • Er is handmatige integratie mogelijk met elk type webformulier
  • Voor elke toestemming wordt bijgehouden welk formulier of welke bewoordingen aan de gebruiker zijn voorgelegd
  • Alles wat als bewijs kan dienen van toestemming of juridische kennisgeving, kan flexibel worden geüpload – zoals een pdf wanneer toestemming offline is verkregen
  • Via gedetailleerde instellingen kun je afzonderlijke formuliervelden in kaart brengen, velden uitsluiten (bv. wachtwoordinvoer), juridische kennisgevingen toevoegen die zijn meegedeeld op het moment van toestemming, een dubbele opt-in aangeven, voorkeuren instellen en nog veel meer
  • De REST HTTP API en JS SDK geven je totale controle over hoe en wanneer toestemming wordt opgeslagen
  • Je kunt meerdere voorkeuren opslaan voor elke gebruiker (bv. als je meerdere nieuwsbrieven of opt-ins hebt)
  • Er is een gebruiksvriendelijke interface voor het invoeren van aangepaste scripts en iframes
  • Een API-invoerveld maakt snelle en gemakkelijke activering mogelijk

Filters worden gebruikt om de functionaliteit van plug-ins te vergroten. Ontwikkelaars kunnen ze inzetten om het standaardgedrag van een functie te wijzigen. Houd er rekening mee dat filters werken met de gegevens die ze ontvangen.

Hoe kan ik extra formulieren voor de Consent Database ondersteunen?

Als je bijvoorbeeld een nieuw formulier wilt ondersteunen, moet je het eerste filter toevoegen (zoals we hieronder laten zien) en het weergegeven tweede filter toepassen. Wil je een bestaand formulier wijzigen? Ga dan direct naar het tweede filter.

1. Voeg het volgende filter toe om een nieuw formulier te registreren, gevolgd door het onderstaande tweede filter.

2. add_filter('iub_supported_form_sources', function ($sources) {
    // voeg het nieuwe ondersteunde formulier toe
    // $sources['lorem_ipsum'] = 'Lorem Ipsum Forms';
    return $sources;
    });

3. Met dit filter kun je ondersteuning voor een nieuw formulier configureren (pas het filter toe na het eerste filter), of om het even welk bestaand formulier wijzigen (door enkel dit filter toe te passen):

4. add_filter("iub_after_call_*_lorem_ipsum_*_forms", function($forms){
    // Parseer je formulier
    // Bekijk de geïmplementeerde voorbeelden zoals WPForms, wpcf7 en Woocommerce

$parsedForm = ...;
    $forms[] = $parsedForm;
    return $forms;
    })

Installatie en configuratie

Nadat je de Privacy Controls and Cookie Solution, en Consent Database plug-in voor de AVG en ePrivacy hebt geïnstalleerd, kun je die configureren.

Voor de configuratie van de plug-in is voor sommige integraties minstens de Privacy Controls and Cookie Solution-code vereist. Als je enkel de Consent Database wilt gebruiken (en niet de Privacy Controls and Cookie Solution), heb je twee opties:

• Als je al een iubenda-account en een Consent Database-API hebt om te synchroniseren, activeer dan tijdelijk de Privacy Controls and Cookie Solution in je dashboard (dat is gratis). Zet dan de Privacy Controls and Cookie Solution-code in de console van de plug-in, voeg je Consent Database-code toe, en synchroniseer. Daarna kun je de Privacy Controls and Cookie Solution weer deactiveren.
  • Als je vanaf nul start met de plug-in, kun je nadat je het account hebt gemaakt de vakjes over de basisconfiguratie van de cookiebanner en de knop voor je privacybeleid uitzetten, en dan doorgaan door op ‘Integreren’ te klikken. Daarna kun je in het dashboard van de plug-in de Consent Database inschakelen.

Als je de JavaScript-methode gebruikt, is het niet nodig om de Consent Database-code aan je head toe te voegen of om een script met een load/submit-functie te verstrekken. De plug-in zorgt daar immers zelf voor.

De API-sleutel invoeren

Ga naar het tabblad voor de Consent Database en vul de publieke API-sleutel in (die je vindt in je iubenda-dashboard > [Your website] > Consent Database > Insluiten).

Je API-sleutel plakken

Je formulieren detecteren

Wanneer je op Formulieren automatisch detecteren klikt, toont de plug-in je een lijst met alle ondersteunde formulieren die op je website geïnstalleerd zijn, onderverdeeld in “Alle“, “Toegewezen” en “Toe te wijzen“.

Automatisch detecteren
Opgelet

Wanneer je een nieuw formulier toevoegt of de structuur van een formulier wijzigt (bv. door een nieuw veld toe te voegen), moet je opnieuw op de knop ‘Formulieren automatisch detecteren’ klikken om de meest recente versie van het formulier weer te geven in de interface van de plug-in.

Je formulieren toewijzen

Je kunt de velden van een formulier toewijzen door op ‘Bewerken’ te klikken onder de naam van het formulier en de velden te selecteren waarvan de Consent Database gegevens moet verzamelen.

Velden toewijzen

Je juridische documenten vermelden

De plug-in bevat ook de optie om je juridische documenten op te geven, inclusief je privacybeleid, cookiebeleid, algemene voorwaarden en andere aangepaste documenten.

Juridische documenten

Als je klaar bent, klik je rechtsonder op Instellingen opslaan.

Zodra je je toestemmingen hebt verzameld, kun je gegevens sorteren en analyseren in het Consent Dashboard.

Alles-in-één Privacy Controls and Cookie Solution en Consent Database

Download de WordPress plug-in

Bekijk ook het wijzigingenlogboek

Ook interessant