Sådan opretter du en privatlivspolitik

Vil du oprette en privatlivspolitik? Det er så utroligt nemt at generere og konfigurere din privatlivspolitik med iubenda.

I dette indlæg viser vi dig hvordan. Hvis du har brug for ekstra hjælp, kan du skrive til os via chatvinduet (du åbner det ved at klikke på den grønne hjælpeknap til højre og derefter på livechat-knappen øverst oppe). Vi vil rigtigt gerne hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det, inden vi fortsætter. Tilmeld dig her.

Når du har tilmeldt dig, er vi klar til at starte. Processen er simpel og ret ligetil. Helt simpelt:

1. Tilpas din privatlivspolitik
  2. Tilføj privatlivspolitikken til din hjemmeside
  3. Opdater og tilpas din politik efter behov

💡 Hvis du allerede har en lignende side/politik, behøver du ikke at starte helt forfra – så kan du med fordel bruge funktionen til duplikering af hjemmeside.

1. Opret og tilpas din privatlivspolitik

Din privatlivspolitik skal tilpasses til fremgangsmåden for dataindsamling på din hjemmeside eller i din app. Det gør du ved at tilføje en tjeneste.

Tjenester inddeles typisk i to kategorier:

• Tjenester vedrørende dine egne dataindsamlingsaktiviteter (fx kontaktformularer)
  • Tjenester vedrørende tredjeparts dataindsamlingsaktiviteter (fx Google Analytics)
Tilføjelse af tjeneste

Vi har tilføjet en Hjemmesidescanner i generatorens tjenestevindue, så du hurtigt kan inspicere din hjemmeside i realtid og identificere de tjenester, du vil tilføje til din politik. Bemærk, at vores scanner, selvom den er både avanceret og effektiv, kun kan scanne teknologier, som er direkte integreret på dine sider. Derfor vil du stadig manuelt skulle tilføje bestemmelser, der vedrører databehandlingsmetoder, fx udsendelse af nyhedsbreve.

Når du overvejer, hvilke grundlæggende tjenester der skal tilføjes til din politik, kan det hjælpe at stille dig selv følgende spørgsmål:

Hvilke brugeroplysninger indsamler jeg selv, og hvordan indsamler jeg dem?

Fx nyhedsbrevsformularer, kontaktformularer og kommentarsystemer.

Hvilke tredjepartstjenester bruger jeg på min hjemmeside/i min app?

Der er stor sandsynlighed for, at disse tjenester på den ene eller anden måde også behandler brugeroplysninger og derfor skal inkluderes i din politik. Nogle af de almindelige tjenester er:

• Sociale widgets (fx Facebook synes godt om-/del-knap, Twitter tweet-knap, Pinterest “pin it”-knap);
  • Adgang til eksterne konti: Tjenester, der gør det muligt at få adgang til brugerens konto på en anden platform (fx adgang til Facebook-konto, adgang til Twitter-konto);
  • Betalingsbehandling (fx Stripe, PayPal);
  • Tracking og analyser (fx Google Analytics, Piwik, WordPress Stats). Bemærk: Hvis du bruger tracking, er der stor sandsynlighed for, at du også skal have en cookiemeddelelse og implementere en cookieløsning på sin side);
  • Administration af mails og nyhedsbreve (fx Constant Contact, MailChimp, Mad Mimi, AWeber):
  • Annoncer (fx Google Adsense, Google Ads, AdButler).

Til hvilke formål indsamler jeg disse data?

I de fleste tilfælde er formålet med dataindsamlingen standard og automatisk inkluderet i de tilføjede tjenester. Der er dog situationer, hvor du er forpligtet til at tilføje ekstra oplysninger. Nogle af de almindelige tjenester er:

• Salg af varer og tjenester online
  • Formål: Direkte e-mailmarkedsføring (DEM) (du tjener penge på dit nyhedsbrev og reklamerer for tredjepartsprodukter og -tjenester)

Du kan også nemt redigere brugerdefinerede tjenester blot ved at udfylde den indbyggede formular.

I vores Vejledning til at komme i gang kan du læse mere om, hvad du er juridisk forpligtet til at oplyse og indhente samtykke til.

🇺🇸 Er du eller dine kunder bosiddende i USA?

Se vores vejledning Sådan aktiverer du compliance for USA i generatoren af privatlivs- og cookiepolitik

2. Tilføj privatlivspolitikken til din hjemmeside

Når privatlivspolitikken er klar, skal den tilføjes til hjemmesiden. Det gør du ved hjælp af den integreringskode, vi sender til dig.

Integrer dokumenterne

Du kan gøre privatlivspolitikken tilgængelig på din hjemmeside/i din app på følgende måde:

1. som en knap med et modalt vindue (inkluderet i den gratis standardversion);
  2. som et direkte link (fx til App Store);
  3. eller som en direkte integration på siden (som viser din privatlivspolitik som en del af din hjemmeside).

Nedenstående video viser, hvor nemt det er at tilføje privatlivspolitikken til din hjemmeside:

Andre links, du måske kan bruge:

3. Opdater og tilpas din politik efter behov

Vi holder hele tiden nøje øje med de vigtigste lovkrav og opdaterer automatisk din politik for at sikre, at den er up to date og har juridisk gyldighed. Får du imidlertid brug for manuelt at opdatere dine personoplysninger, kontaktoplysninger, brugerdefinerede bestemmelser eller tilføje andre tjenester, skal du blot logge på dit iubenda-dashboard og foretage de nødvendige ændringer.

Rediger din privatlivs- og cookiepolitik

Opret en privatlivspolitik til din hjemmeside/app

Start generering