Google Consent Mode: Sådan administrerer du cookies til annoncer og analyser

Google Consent Mode v2

Kort fortalt 🔍

Google Consent Mode – derfor har du brug for det

Google Consent Mode er en Google-løsning designet til at hjælpe annoncører med at målrette annoncer mod brugere i EAEU og Storbritannien og sikre overholdelse af deres datapræferencer. Værktøjet gør det muligt for hjemmesider at kommunikere brugernes samtykkepræferencer direkte til Google, så de overholder deres juridiske forpligtelser og Googles samtykkepolitik for brugere i EU.

En væsentlig udfordring inden for digital annoncering er den begrænsede indsigt i brugere, der afviser at give samtykke. Dette kan resultere i færre konverteringer og indtægter. Consent Mode forsøger at løse dette problem med konverteringsmodellering, som giver værdifulde indsigter, selv i tilfælde hvor brugere har afvist at give samtykke. Samtykkemodellering anvender maskinlæring til at analysere aggregerede data såsom brugerrejser og tendenser, generere nyttige estimater, udfylde blinde vinkler og sikre, at dine data er nøjagtige, omfattende og nyttige.

🚀 Gennem konverteringsmodellering har Google Consent Mode vist sig effektivt at gendanne omkring 65 % af tabte konverteringsdata fra annonceklik, når brugere afviser samtykke.

🚨OBS: Fra marts 2024 vil Google gradvist kræve brug af ​​Consent Mode v2 til funktioner til tilpasning til målgrupper og måling i sine tjenester, især for europæiske brugere.

Hvis du er virksomhed og kører annoncer målrettet brugere i EØS eller Storbritannien, er det i din interesse at aktivere Consent Mode v2 eller opgradere til v2, hvis du allerede bruger den tidligere version af Consent Mode.

Hvordan aktiverer man det?

Med iubendas Privacy Controls and Cookie Solution er det nemt at aktivere Google Consent Mode. Autoblokeringsfunktionen, der er indstillet som standard, aktiverer og administrerer automatisk Google Consent Mode v2 for scripts tilknyttet til Google-tjenester, hvilket ikke kræver nogen ekstra indsats fra dig.

Nemmere bliver det vist ikke.

Konfigurer Consent Mode v2 nu

Fortsæt med at læse nedenfor for detaljerede oplysninger om Consent Mode. 👇

Google Consent Mode er en struktur, der giver virksomheder mulighed for at tilpasse driften af deres hjemmeside til brugernes samtykkepræferencer og er især afstemt med reglerne i EU’s GDPR. Den understøtter transmissionen af samtykkesignaler fra en hjemmesides cookiebanner til Google og sikrer, at brugerens præferencer for deling af personoplysninger til annonceformål, herunder måling og personlig tilpasning, overholdes.

Når brugerne giver deres samtykke, bruger Google disse data til detaljerede indsigter og analyser. Hvis brugerne derimod ikke giver deres samtykke, begrænser Google brugen af ​​cookies og identifikatorer for at sikre beskyttelse af brugernes personoplysninger. Det er vigtigt at nævne, at Google Consent Mode, selv uden samtykke til annoncecookies, stadig giver samlede indsigter gennem konverteringsmodellering. Denne metode anvender maskinlæring til at analysere brugerrejser og -tendenser, hvilket forbedrer muligheden for konverteringsgendannelse og samtidig sikrer, at brugernes samtykkepræferencer respekteres.

Når en bruger besøger en hjemmeside med Google Consent Mode, sender hjemmesiden en forespørgsel til Google om, hvorvidt brugeren har givet sit samtykke til bestemte typer cookies og sporingsteknologier. Google svarer med et signal for “samtykkestatus”, som fortæller, om brugeren har givet sit samtykke eller ej.

Hvis brugeren har givet sit samtykke, kan hjemmesiden indlæse cookies og sporingsteknologier på sædvanlig vis.

Har brugeren derimod ikke givet sit samtykke, giver Google Consent Mode hjemmesiden mulighed for enten at deaktivere cookies og sporingsteknologier eller ændre dem for at reducere mængden af ​​indsamlede data. Det betyder, at hjemmesiden godt kan fungere, selvom brugerens præferencer for beskyttelse af personoplysninger respekteres.

Når en bruger afviser at give sit samtykke til annonce- eller analysecookies, tilpasser Google Consent Mode adfærden af ​​relevante Google-tags, så de ikke læser eller skriver cookies til disse formål. Det kan resultere i et ‘hul’ i annoncørernes måling og synligheden af brugernes adfærd på deres hjemmeside.

For at løse dette problem tilbyder Google konverteringsmodellering, som anvender maskinlæring til at analysere observerbare data og historiske tendenser, som kvantificerer forholdet mellem brugere, der har henholdsvis givet og afvist samtykke. Det gør det muligt at vurdere attributionsstier for brugere, der har afvist samtykke, hvilket sikrer en mere komplet og nøjagtig visning af annonceudgifter og -resultater, samtidig med at brugernes samtykkepræferencer respekteres.

🔎 Mere om konverteringsmodellering

Om Consent Mode-modellering
Kilde: Google

Consent Mode introducerede to specifikke tag-indstillinger kaldet ad_storage og analytics_storage, som administrerer cookies til annonce- og analyseformål for annoncører, der bruger Global Site Tag eller Google Tag Manager.

Disse to indstillinger kan bruges til at tilpasse, hvordan Google-tags opfører sig, før og efter brugere har angivet deres samtykkepræferencer, hvilket effektiviserer indsatsen af annoncørers konverteringsmålinger og samtidig respekterer brugernes samtykkepræferencer for annonce- og analysecookies.

Via disse indstillinger kan du angive, om der er givet samtykke til annonce- og analysecookies. Efterfølgende tilpasses Googles samtykketyper, ad_storage og analytics_storage, dynamisk og anvender kun cookies til de angivne formål, når brugeren har givet samtykke:

• når samtykke er givet, vil de tilknyttede tags fungere normalt;
  • når samtykke til lagring af annonce- eller analysecookies afvises, vil de tilknyttede Google-tags, som implementeres via gtag.js eller Google Tag Manager, tilpasse deres adfærd i overensstemmelse dermed.

Hvis en bruger for eksempel ikke giver samtykke til annoncecookies (og annonceformål derfor deaktiveres), men giver samtykke til analysecookies, vil du stadig kunne måle adfærd og konverteringer på hjemmesiden i Analytics, idet analytics_storage-indstillingen vil være aktiveret.

Med introduktionen af ​​Consent Mode v2 forbedrer Google sin tilgang til administration af cookies til annoncer og analyser. Denne opdaterede version, som bliver lovpligtig fra marts 2024 for nye EØS-brugere, er forsynet med to yderligere parametre:

ad_user_data: Denne nye parameter angiver, om en bruger har givet sit samtykke til, at deres data sendes til Google til annonceformål. Den er vigtig for at indsamle brugeroplysninger, der informerer strategier for målrettet annoncering.

ad_personalization: Denne parameter bestemmer, om personlig annoncering såsom remarketingkampagner kan aktiveres. Den respekterer brugerens valg med hensyn til tilpassede annoncer og vælger værdier baseret på det samtykke, der enten er givet eller afvist i cookiebanneret på din hjemmeside.

De første Consent Mode-parametre (analytics_storage og ad_storage) fokuserede på dataindsamling, mens de nye v2-tags er relateret til data og deling.

Kort fortalt vil Google Consent Mode v2 fra marts 2024 kræve transmission af fire særskilte signaler for aktivering af personlig annoncering for nye brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). Det betyder, at hvis samtykke afvises for én eller flere parametre, vil de relevante tags enten tilpasse deres adfærd eller forblive fuldstændig blokeret.

Ud over samtykketyperne analytics_storage og ad_storage tager Privacy Controls and Cookie Solution nu også højde for de valgfri samtykketyper:

• functionality_storage tilknyttet funktionaliteten på hjemmesiden eller i appen (fx sprogindstillinger)
  • personalization_storage tilknyttet tilpasning (fx videoanbefalinger)
  • security_storage tilknyttet sikkerhed (fx godkendelsesfunktionalitet, forebyggelse af misbrug og anden brugerbeskyttelse).

Produkter, der understøtter Google Consent Mode, omfatter:

• Google Ads (herunder Google Ads-konverteringssporing og -remarketing)
  • Google Analytics
  • Floodlight
  • Conversion Linker

Google Consent Mode kræver, at gtag.js eller Google Tag Manager kan køre. Hvis du bruger et ældre tag som ga.js, analytics.js eller conversion.js, skal du først opdatere til gtag.js eller Google Tag Manager.

Google Consent Mode: Implementering af Basic vs. Advanced Implementering af Advanced

Med Google Consent Mode er der to konfigurationsmetoder: “Basic” og “Advanced.” Begge metoder fortæller noget om, hvordan vi indhenter samtykke fra vores brugere, og hvordan tags fungerer. Formålet med begge er at respektere brugernes valg i forhold til datasporing, men de har forskellig effekt på, hvordan vi bruger data, især til Google Ads. Lad os se på, hvordan de to metoder påvirker Google Ads-modellering og effektivitet.

Med Basicer det lige ud ad landevejen. Når folk besøger din hjemmeside, bliver de spurgt, om de vil give deres samtykke til sporing af data. Accepterer de at blive sporet, føres deres data ind i Google Analytics 4 (GA4) og Google Ads på normal vis; hvis de ikke accepterer, blokeres tags for GA4 og Google Ads, hvilket betyder, at deres data ikke vil blive behandlet.

Med denne metode estimeres data for brugere, der afviser sporing ved at ekstrapolere fra dem, der giver deres samtykke. Det er en mere simpel metode, som stopper enhver dataindsamling for brugere, der afviser at give samtykke, hvilket kan påvirke modelleringen af ​​Google Ads-kampagner på grund af begrænsede data.

Med Advanced får du en mere sofistikeret metode:

• Den anmoder også om brugerens samtykke til sporing.
  • For dem, der giver samtykke, behandles data i GA4 og Google Ads, på samme måde som med Basic.
  • Men i forhold til dem, der ikke giver deres samtykke, sendes der med Advanced stadig anonymiserede, ikke- personlige oplysninger til GA4 og Google Ads. Disse data omfatter oplysninger såsom enhedstype, tidspunkt på dagen og land – men uden at identificere brugeren.

Metoden gør det muligt at indsamle visse data, selv uden fuldt samtykke, hvilket giver værdifulde indsigter i kampagnens effektivitet og brugernes adfærd. Dette er især nyttigt til Google Ads-modellering, da det sikrer et bredere datasæt til analyse af kampagneeffektivitet og konverteringsrater, selv når samtykkeraterne er lave.

Hvorfor vælge Advanced?

Advanced giver store fordele for dine Google Ads-kampagner:

• Bedre indsigter: Med samlede data får du et bedre overblik over, hvordan dine kampagner klarer sig, også selvom du ikke har fået fuldt brugersamtykke. Med andre ord vil du få et mere retvisende billede af, hvor effektiv din kampagne er.
  • Reduceret samtykkebias: Vores Basic-version kan give dig et forkert billede af konverteringsrater, idet den kun tager højde for brugere, der har givet deres samtykke. Med den avancerede version reduceres dette bias, så du får et mere komplet billede, idet data om handlinger foretaget uden samtykke inkluderes.

💡 iubenda gør det nemt at konfigurere Advance Consent Mode, så du effektivt kan få adgang til alle fordelene ved Consent Mode v2. Gør det nemt for dig selv at administrere samtykker, og optimer dine Google Ads-kampagner uden at kompromittere brugernes privatliv.

Pas på ikke at forveksle Consent Mode med Additional Consent Mode, som er en funktion, der gør det muligt at indhente samtykker for Googles annoncepartnere, og som endnu ikke er omfattet af Transparency and Consent Framework, men står på Googles liste over Ad Tech-leverandører (ATP).

En måde, Google Consent Mode kan hjælpe hjemmesideejere med at øge deres annonceindtægter på, er ved at optimere målretningen og budgivningen for Google Ads-kampagner.

Ved at bruge samtykkesignaler fra Google Consent Mode kan hjemmesideejere sikre, at deres annoncer kun vises til brugere, der har givet deres samtykke til, at deres data må bruges til annonceformål. Det betyder, at hjemmesideejere kan levere mere relevante annoncer til brugere, som er interesserede i deres produkter eller tjenester, hvilket fører til højere engagementsrater og bedre ROI for annoncører.

Lad os for eksempel forestille os en hjemmesideejer, der kører en Google Ads-kampagne for en ny serie af sportssko. Med Google Consent Mode kan ejeren sikre, at annoncerne kun vises til brugere, der har givet deres samtykke til, at deres data kan bruges til annonceformål.

Det betyder, at annoncerne kun vil blive vist til brugere, der er interesserede i sportssko og er mere tilbøjelige til at interagere med annoncen.

Ja, iubenda er en Google CMP-partner. Vores CMP er integreret med Google Consent Mode v2 og Google Tag Manager, hvilket sikrer problemfri implementering samt hjælper med at løse tekniske udfordringer og ikke mindst overholdelse af Googles seneste krav.

iubendas Privacy Controls and Cookie Solution er designet til at administrere samtykker til cookies på en hjemmeside eller i en app og gør det muligt for dig at tilpasse, hvordan dine Google-tags opfører sig baseret på samtykkestatus for dine brugere, især i forhold til annonce- og analysecookies.

🔎

Er du i tvivl, om Google Consent Mode v2 er aktiv på din hjemmeside?

➡️ Find ud af det med samme med vores domænescanner

Tjek status for Consent Mode nu! Indtast din hjemmeside-URL, og find resultatet i din indbakke.

Googles Consent Mode markerer et væsentligt fremskridt i at forenkle styringen af ​​cookies til annonce- og analyseformål. Denne nyeste version fjerner behovet for kodetilpasningerog udgør en endnu mere brugervenlig tilgang til at sikre compliance og optimere brugeroplevelsen.

Du har følgende muligheder for effektiv implementering af Google Consent Mode med iubenda samt effektiv administration af cookies og brugersamtykker til annoncer og analyser:

⚠️ Vigtigt: Husk at opdatere din privatlivspolitik!

Vær opmærksom på, at du bruger Google-tjenester og derfor skal huske at tilføje de nødvendige bestemmelser og oplysninger i din privatlivspolitik, herunder Google Analytics 4 og Google Ads-konverteringssporing. Du finder dem i vores Generator.

1. Automatisk blokering [foretrukken metode]

Den foretrukne måde at implementere Google Consent Mode på er med funktionen til ​​automatisk blokering (standardindstilling), som automatisk aktiverer og håndterer Google Consent Mode på scripts relateret til Google-tjenester, uden at der er behov for yderligere handling.

Med denne metode kan den automatiske blokeringsfunktion indstille standard samtykkestatus, mens Privacy Controls and Cookie Solution og Consent Mode arbejder sammen om enten at aktivere eller deaktivere Google-tjenester baseret på brugernes samtykker.

❗️Bemærk, at automatisk blokering er standardindstilling i nye installationer af Privacy Controls and Cookie Solution. Det betyder, at der på forhånd er sat flueben i afkrydsningsfelterne ‘Bloker ikke Google-tjenester, der overholder Consent Mode‘ og ‘Bloker ikke leverandører, der overholder TCF, når TCF er aktiveret‘.

For at aktivere/deaktivere denne funktion, eller hvis den ikke allerede er implementeret, skal du blot følge disse trin:

Når hjemmesiden/projektet er valgt under “Dashboard”, kan du konfigurere eller redigere automatisk blokering ved at klikke på indstillingsikonet i panelet med hjemmesideoplysninger:

ikon til automatisk blokering, google consent mode v2

I afsnittet med hjemmesideoplysninger “Bloker scripts inden samtykke” under “Automatisk blokering” finder du disse to afkrydsningsfelter:

✅ Undgå at blokere leverandører, der overholder TCF, når TCF er aktiveret:

Når TCF er aktiveret, er annoncelevering drevet af TCF-samtykkestrengen, der afspejler brugerens præferencer. Vi foreslår, at du ikke blokerer disse leverandører med automatisk blokering for at sikre optimal ydelse på hjemmesiden og kontinuerlig visning af annoncer.

✅ Undgå at blokere Google-tjenester tilknyttet Consent Mode:

Når denne indstilling er aktiveret, vil vores Privacy Controls and Cookie Solution automatisk indstille standard for samtykkestatus for Google-tjenester, så du kan administrere dem direkte gennem ‘Consent Mode’ uden yderligere handling.

afkrydsningsfelter google consent mode

2. For brugere med eksisterende konfigurationer [legacy-brugere]:

Brugere, der allerede har integreret vores løsninger (kendt som ‘legacy-brugere’) , skal blot have en kodeopdatering.

Kopiér og indsæt den nye iubenda-kode for at erstatte den eksisterende kode på din hjemmeside.

For at gøre dette skal du klikke på Integrer, når du har valgt hjemmeside/projekt under “Dashboard“:

integrer kode

Kopiér og indsæt det nye script i < head>-afsnittet i din hjemmesides HTML-tekst som det første element, for at sikre, at funktionerne til håndtering af samtykker indlæses inden andre scripts. Det er det hele!

kopiér og indsæt kode

På den måde vil vores Privacy Controls and Cookie Solution automatisk indstille standard samtykkestatus for Google-tjenester, så du kan administrere dem direkte via ‘ Consent Mode’ uden yderligere handling.

3. Via Google Tag Manager

Google Tag Manager (GTM) giver dig mulighed for at bruge allerede konfigurerede skabeloner til din GTM-installation for nemmere tag-konfiguration. iubendas Privacy Controls and Cookie Solution-skabelon kan nu findes på listen med Featured Community CMP Templates.

Ved at bruge Google Tag Manager-skabelonen kan du automatisk administrere Google Consent Mode (GCM) for tags, der er indbygget kompatible med Google Consent Mode, såsom Google Analytics, AdSense, Floodlight og Conversion Linker. I øjeblikket giver skabelonen dig mulighed for at administrere tidligere samtykke for tilpassede HTML-tags i nogle få simple trin ved hjælp af funktionen ‘Ekstra samtykkekontroller‘.

💡 For mere information om, hvordan du integrerer Google Consent Mode med iubenda Privacy Controls and Cookie Solution, henviser vi til vores vejledning.

For amerikanske brugere – det skal du vide: Sådan respekterer du brugernes opt-out-præferencer

Hvis du aktiverer amerikansk lovgivning i konfiguratoren for ‘Privacy Controls and Cookie Solution’, er standardadfærden for en amerikansk bruger, at cookieløsningen indstiller alle GCM-formål (Google Consent Mode) til ‘givet‘.

Bemærk: Hvis du har et “gratis” abonnement, gælder dette, hvis du deaktiverer GDPR og kun aktiverer amerikansk lovgivning i konfiguratoren. Hvis du ønsker at anvende GDPR for EU-brugere og amerikansk lovgivning for amerikanske brugere, skal du som minimum have et “Advanced”-abonnement.

Når brugeren fravælger et specifikt formål i henhold til amerikansk lovgivning, tilpasser vi indstillingerne for ‘ad_storage‘ og ‘analytics_storage‘ i overensstemmelse med dette.

Specifikt:

ad_storagegives, når brugeren enten ikke har fravalgt nogen af ​​følgende USPR-formål (US Privacy Rights), eller når de ikke er relevante (fx hvis USPR ikke finder anvendelse):

• Salg af mine personoplysninger (formål)
  • Deling af mine personoplysninger (formål)
  • Behandling af mine personoplysninger til målrettet annoncering (formål annoncer)

analytics_storage‘ er indstillet til givet , når brugeren enten ikke har fravalgt det amerikanske formål ‘Salg af mine personoplysninger’ (formål), eller når det ikke er relevant (fx USPR finder ikke anvendelse).

Få adgang til flere funktioner med et enkelt klik 👉 Opgrader til Advanced-abonnementet nu!

Anvend kun amerikansk lovgivning til amerikanske brugere, og få adgang til alle iubendas funktioner

Få adgang nu →