Google Consent Mode: Opsætning af Google Tag Manager med iubenda

Google Consent Mode: Med Google Tag Manager (GTM) kan du forenkle processen med konfiguration af tags ved hjælp af forkonfigurerede skabeloner skræddersyet til din GTM-opsætning.

I GTM Gallery kan du vælge skabeloner fra et bibliotek og nemt tilføje dem til din installation.

Kniber det med tiden? Hop direkte videre til Sådan kommer du i gang!

Hvad er Google Tag Manager?

Google Tag Manager (GTM) er et avanceret værktøj, der effektivt holder styr på sporingskoder – også kendt som GTM-tags – på hjemmesider. Men hvad er GTM, og hvordan bruger du værktøjet til din fordel?

Hvad er GTM?

GTM står for Google Tag Manager og er et gratis værktøj fra Google. GTM-tags er kodestykker, der tjener forskellige formål, blandt andet at indsamle data og forbedre kommunikationen mellem din hjemmeside eller app og eksterne analyse- og markedsføringsplatforme.

Hvad bruger man Google Tag Manager til?

Google Tag Manager bruger man primært til at forenkle og centralisere administrationen af ​​disse tags på din hjemmeside eller i din app. Med værktøjet er der ikke længere behov for manuel kodeimplementering, samtidig med at processen strømlines, og risikoen for fejl reduceres. Det er et alsidigt værktøj, der hjælper dig med at effektivisere administration og implementering af tags.

Sådan bruger du Google Tag Manager:

1. Kodeinstallation: GTM leverer et beholderspecifikt kodestykke. Indsæt koden i sidehovedet eller brødteksten på din hjemmeside eller i din app med den metode, der anvendes til de tags, du ønsker at implementere.
  2. Implementering af tags: Begynd at tilføje tags til din beholder. Disse tags kan indeholde sporingskoder til forskellige værktøjer, fx Google Analytics og Google Ads. GTM tilbyder færdigbyggede skabeloner, som forenkler processen.
  3. Definition af trigger: Definer, hvor og hvornår dine tags skal aktiveres med triggere. Tilpas triggere baseret på specifikke hændelser eller betingelser, fx brugerinteraktioner eller sidevisninger.
  4. Oprettelse af variabler: Variabler bruges til at gemme og hente data til tags og triggere. Du kan bruge eksisterende variabler eller oprette brugerdefinerede variabler til hentning af dynamiske data.
  5. Forhåndsvisning og fejlretning: Inden du foretager dine ændringer live, kan du bruge GTM’s forhåndsvisnings- og fejlfindingstilstand til at teste dine tags og sikre, at de fungerer korrekt.
  6. Udgiv din beholder: Når du er tilfreds med din konfiguration og test, udgiver du din beholder. Med denne handling går dine ændringer live på din hjemmeside eller i din app.

Sådan konfigurerer du Google Tag Manager

Vigtigt

I denne vejledning forklarer vi specifikt, hvordan du integrerer Google Consent Mode med iubenda Privacy Controls and Cookie Solution-skabelonen. Hvis du foretrækker at konfigurere Google Consent Mode uden skabelonen, kan du følge denne vejledning.

Hvis du ønsker at forenkle blokeringen af ​​cookies og trackere ved at bruge Google Tag Manager sammen med funktionen til automatisk blokering, skal du være opmærksom på, at det tilknyttede kodestykke ikke kan indlæses direkte via GTM. I følgende vejledning kan du finde mere information om, hvordan du bruger GTM til at strømline processen med cookieblokering.

Ved at bruge Google Tag Manager-skabelonen kan du automatisere følgende opgaver:

1. Tilføjelse af cookiebannerscript til din hjemmeside
  2. Automatisk administration af Google Consent Mode (GCM) for tags, der er indbygget kompatible med Google Consent Mode, fx Google Analytics, AdSense, Floodlight og Conversion Linker. I øjeblikket giver skabelonen dig mulighed for at administrere tidligere samtykke for tilpassede HTML-tags i få simple trin ved hjælp af funktionen ‘Ekstra samtykkekontroller’.

Sådan kommer du i gang

Det første, du skal gøre, er at oprette en GTM-konto og konfigurere en beholder.

kontoopsætning

Derefter vil du blive bedt om at indsætte GTM-kodestykket i <head>-afsnittet på din hjemmeside.

GTM-installation

Til sidst kommer du til GTM-dashboardet.

Tilføjelse af iubendas skabelon til Privacy Controls and Cookie Solution

Når du er i dashboardet, skal du klikke på Tilføj et nyt tag.

nyt tag

Klik derefter på området til tagkonfiguration, vælg “Find flere tagtyper i fællesskabets skabelongalleri”, klik på forstørrelsesglasset, og søg efter iubenda

Vælg “iubenda Privacy Controls and Cookie Solution”, og klik på “Tilføj til arbejdsområde” for at tilføje det til din GTM-installation.

Importér skabelonen

For at konfigurere skabelonen skal du importere den. Det gør du på følgende måde:

1. Download skabelonen her
  2. Klik på Skabeloner i dit GTM- dashboard
  3. Klik på “Ny” under Tagskabeloner.
  4. Klik på ikonet med tre prikker øverst til højre på siden, og vælg Importér.
  5. Udpak den fil, du downloadede, og vælg filentemplate.tplfra mappen
  6. Klik på Gem øverst til højre på siden, og luk skabeloneditoren

Tilføj tagget

Når du vender tilbage til dashboardet, skal du klikke på Tilføj et nyt tag.

Klik derefter på området til Tagkonfiguration, rul ned til afsnittet Brugerdefineret, og klik på iubendas Privacy Controls and Cookie Solution for at tilføje den til din GTM-installation.

Tagkonfiguration

Når du har tilføjet skabelonen, kommer du til siden Tagkonfiguration.

Her skal du:

1. Konfigurere standardindstillingerne for samtykke

Standardindstillingerne er alle konfigureret tilDenied for at sikre den bedst mulige beskyttelse af dine brugeres privatliv.

Husk, at mange lovgivninger (heriblandt GDPR) specifikt kræver, at samtykke sker som følge af en bevidst handling fra brugerens side, så vi anbefaler, at du er særligt forsigtig med at ændre sådanne parametre.
For mere information om samtykketyper kan du tjekke Googles officielle dokumentationher.

Valgfri parametre

• URL passthrough er en valgfri parameter, som er nyttig til at forbedre kvaliteten af ​​dine målinger, nårad_storageerdenied(formål og annoncering). Den kan bruges til at sende begivenheds- og sessionsbaserede analyser (inklusive konverteringer) uden cookies på tværs af sider.
  • Redigering af annoncedata er en parameter, der gør det muligt at redigere annonceklikidentifikatorer, der sendes i netværksanmodninger af tilknyttede Google Ads og Floodlight, nårad_storageerdenied.

Du kan find mere information om disse parametre i den officielle Google Tags-dokumentation.

2. Integrering af Privacy Controls and Cookie Solution

I denne del af processen kan du integrere Privacy Controls and Cookie Solution direkte i tagget (anbefalet) eller manuelt.

Automatisk integrering

Hvis du vælger at integrere Privacy Controls and Cookie Solution direkte via skabelonen, skal du kopiere din integreringskode fra integreringsafsnittet i iubendas Privacy Controls and Cookie Solution og indsætte den i skabelonens CS-konfigurationsfelt.

integrer cs-kode

Som du måske kan se, er den kode, der skal indsættes, lidt anderledes end den kode, der er på din iubenda-integreringsside.

Det skyldes, at det kun er konfigurationsdelen (_iub.csConfiguration) af den viste integreringskode, der skal udfyldes i dette afsnit.

Her kan du finde et eksempel på de dele, der ikke skal indsættes i feltet (gennemstreget)

<script type="text/javascript">
var _iub = _iub || [];
_iub.csConfiguration =
{"ccpaAcknowledgeOnDisplay":true,
"ccpaAcknowledgeOnLoad":true,
"ccpaAppliesToEntireUSA":true,
"consentOnContinuedBrowsing":false,
"countryDetection":true,
"enableCcpa":true,
"gdprAppliesGlobally":false,
"lang":"it",
"perPurposeConsent":true,
"siteId":2398592,
"whitelabel":false,
"cookiePolicyId":55062451,
"banner":{ "acceptButtonDisplay":true,
"backgroundColor":"#FF0000",
"closeButtonDisplay":false,
"customizeButtonDisplay":true,
"logo":null,
"position":"float-top-center",
"rejectButtonDisplay":true }}
;
</script>
<script type="text/javascript" src="//cdn.iubenda.com/cs/ccpa/stub.js"></script>
<script type="text/javascript" src="//cdn.iubenda.com/cs/iubenda_cs.js" charset="UTF-8" async></script>

Manuel integrering

Du kan også integrere Privacy Controls and Cookie Solution-koden manuelt. For at gøre det skal du følge standardmetoden for integrering, som er beskrevet i denne vejledning.

❗️ For at sikre, at metoden fungerer efter hensigten, skal du huske at tilføje parameteren: "googleConsentMode": "template" til din konfiguration af Privacy Controls and Cookie Solution.

Til sidst skal du vælge kanal for Privacy Controls and Cookie Solution (Beta, Current, Stable).

Avancerede indstillinger

I dette afsnit kan visse avancerede indstillinger konfigureres, fx prioritet for tagtriggering,sekvensering af tagsog avanceredesamtykkeindstillinger. Bemærk, at skabelonen fungerer, uanset om du redigerer disse indstillinger eller ej, så hvis du ikke kender dem, kan du blot ignorere dem.

3. Triggering

Når du har konfigureret tagget, skal du konfigurere triggeren for at udløse tagget.
Du kan vælge “Initialisering af samtykke – alle sider” som trigger.

triggering

Udgiv beholderen

Når du har gennemført konfigurationen, skal du klikke på knappen Gem øverst til højre på siden. Tagget er nu klar til at blive udgivet.

Klik på Send øverst til højre på siden i GTM-dashboardet:

Til sidst skal du tilføje et versionsnavn og en beskrivelse og klikke på Udgiv. Så er du klar! Tagget er oppe og køre og integreret helt uden problemer med vores Privacy Controls and Cookie Solution!

Sådan kontrollerer du cookies

Indbygget samtykkekontrol

Tags som Google Ads, Analyser, Floodlight og Conversion Linker har indbyggede samtykkekontroller. De er indbygget kompatible med Google Consent Mode.

Det indebærer, at de har en mekanisme, der ændrer deres funktionalitet som reaktion på brugerens samtykkestatus.

Bemærk, at der ikke er behov for samtykkekonfiguration for denne type tags.

Du skal blot tildele “Alle sider”-triggeren til tags, der har indbygget samtykke, fx Google Ads, Google Analytics, Floodlight eller Conversion Linker

Eksempel:

GTM-tags

Ekstra samtykkekontroller

Tags, der bidrager til sporing, men som ikke er kompatible med indbyggede samtykkekontroller, skal installeres med ekstra samtykkekontroller. Hvis du for eksempel bruger et brugerdefineret HTML-tag, er dette den rigtige funktion for dig, hvis du ønsker at frigive et tag, efter at der er givet samtykke.

Følgende procedure gælder for GTM-tags, der ikke er indbygget kompatible med Google Consent Mode (fx brugerdefinerede HTML-tags til integrering af Facebook Pixel, Hotjar og andre brugerdefinerede scripts).

Første trin: Tilføj "emitGtmEvents":true parameter til scriptet Privacy Controls and Cookie Solution;

I følgende eksempel opretter vi et brugerdefineret HTML-tag med et Hotjar-script (men det kan være et hvilket som helst andet script, fx Facebook Pixel)

Eksempel:

gtm html tilpasset

Lad os fortsættemed at konfigurere forebyggende blokering med ekstra samtykkekontroller i Google Consent Mode

1. Under Samtykkeindstillinger → vælg “Kræv yderligere samtykke for at udløse tag“, og du kan vælge et formål, fx "analytics_storage"

Her er listen over tilladte formål:

Formål Google-samtykketyper
    Funktionalitet functionality_storage / security_storage
    Oplevelse personalization_storage
    Måling analytics_storage
    Markedsføring ad_storage
    gtm ekstra samtykke
  2. Vi skal tilføje en specifik trigger til tagget i stedet for “Alle sider”. Denne trigger er iubenda_gtm_consent_event

Du skal kun oprette en brugerdefineret hændelse med følgende egenskaber:

gtm triggerkonfiguration

Bemærk: Når brugerens præferencer ændres, sender Privacy Controls and Cookie Solution hændelsen iubenda_gtm_consent_event til GTM

Forebyggende blokering er konfigureret for tagget!

Det skal du vide som amerikansk bruger: Sådan respekterer du brugernes opt-out-præferencer

Forklaringen vedrørende indbyggede og ekstra samtykkekontroller gælder også her. Hvis du aktiverer amerikansk lovgivning i konfiguratoren for ‘Privacy Controls and Cookie Solution’, er standard for en amerikansk bruger, at cookieløsningen indstiller alle GCM-formål (Google Consent Mode) til ‘givet‘.

Bemærk: Hvis du har et “gratis” abonnement, gælder dette, hvis du deaktiverer GDPR og kun aktiverer amerikansk lovgivning i konfiguratoren. Hvis du ønsker at anvende GDPR for EU-brugere og amerikansk lovgivning for amerikanske brugere, skal du som minimum have et Advanced-abonnement.

Når brugeren fravælger et specifikt formål i henhold til amerikansk lovgivning, tilpasser vi indstillingerne for ‘ad_storage‘ og ‘analytics_storage‘ i overensstemmelse med dette.

Specifikt:

ad_storagegives, når brugeren enten ikke har fravalgt nogen af ​​følgende USPR-formål (US Privacy Rights), eller når de ikke er relevante (fx hvis USPR ikke finder anvendelse):

• Salg af mine personoplysninger (formål)
  • Deling af mine personoplysninger (formål)
  • Behandling af mine personoplysninger til målrettet annoncering (formål annoncer)

analytics_storage‘ er konfigureret til givet, når brugeren enten ikke har fravalgt det amerikanske formål ‘Salg af mine personoplysninger’ (formål), eller når det ikke er relevant (fx USPR finder ikke anvendelse).

Få adgang til flere funktioner med et enkelt klik 👉 Opgrader til Advanced-abonnementet nu!

Anvend kun amerikansk lovgivning til amerikanske brugere, og få adgang til alle iubendas funktioner

Få adgang nu →