Cookiebanner til Wix-hjemmesider

Cookies er små datafiler, der anbringes i browseren, når en bruger besøger en hjemmeside. De bruges typisk til at holde styr på brugerens valgte indstillinger og de handlinger, brugeren har foretaget på en hjemmeside.

Hvis du opererer i EU (eller potentielt kan have brugere i EU), og du bruger cookies på din hjemmeside, skal du ifølge cookielovgivningen:

1. have en cookiepolitik (du kan for eksempel tilføje et afsnit i din privatlivspolitik om brugen af cookies på din hjemmeside – Læs mere om, hvordan du opretter en privatlivs- og cookiepolitik til Wix)
  2. vise et cookiebanner, første gang brugeren besøger din hjemmeside
  3. blokere cookies, som ikke er undtaget (fx via Google Analytics) , inden du indhenter brugernes samtykke
  4. først aktivere cookies, når du har indhentet informeret samtykke

I vejledningen Cookies and Your Wix Site opfordrer Wix dig til at tilføje et tredjepartsværktøj til at informere dine besøgende om din brug af cookies, idet deres app til cookieadvarsler kun informerer dine besøgende om cookies anbragt i deres browsere og ikke tager højde for alle lovkrav vedrørende cookies (såsom forebyggende blokering).

Sådan tilføjer du iubendas cookiebanner på din Wix-hjemmeside

Vores Privacy Controls and Cookie Solution er superpraktisk, fordi: Den giver dig mulighed for at oprette et skræddersyet cookiebanner, indhente cookiesamtykke, implementere forebyggende blokering og meget mere. Den er nem at køre, hurtig og gratis op til 25.000 sidevisninger pr. måned.

For at installere Privacy Controls and Cookie Solution skal du redigere HEAD-tagget på din hjemmeside, en Wix Premium-funktion, der kun er tilgængelig i deres betalte abonnement.

1. Generér dit cookiebanner: Konfigurator til cookiebanner
  2. Kopiér og indsæt det genererede kodestykke som det første element iHEAD-tagget på dine sider (læs mere om integrering af brugerdefineret kode på Wix) – mere behøver du ikke at gøre!
Eksempel på banner

Ovenfor ser du et eksempel på et cookiebanner oprettet med vores Privacy Controls and Cookie Solution. Husk, at cookiemeddelelser kun er én del af kravene: For at være fuldt compliant skal du også linke til en cookiepolitikmed alle nødvendige oplysninger og blokere cookies, indtil der er afgivet samtykke.

Kun få kategorier af cookies er undtaget fra kravet om samtykke. Derfor skal du blokere scripts, til du har indhentet gyldigt samtykke fra dine brugere.

💡 Brug automatisk blokering til at forenkle din cookieblokering!

Vidste du, at der findes en nemmere måde at blokere cookies og trackere forebyggende på? Vores funktion til automatisk blokering automatiserer processen, hvilket sparer dig både tid og kræfter.

Hvis du foretrækker manuelt at tagge scripts, der installerer eller kan installere cookies, kan du følge nedenstående fremgangsmåde, hvor du trin for trin bliver guidet igennem processen med praktiske eksempler. Vi vil dog opfordre til, at du overvejer autoblokeringsfunktionen for en mere strømlinet proces.

👉 Klik her for mere information om automatisk blokering, og hvordan det kan forenkle din cookieblokering

Sådan implementerer du forebyggende blokering på din Wix-hjemmeside med manuel tagging

Manuel tagging er den fremgangsmåde, vi bruger til forebyggende blokering i træningsvideoen nedenfor. Du kan se andre fremgangsmåder her.

For at konfigurere forebyggende blokering skal du foretage nogle mindre ændringer i scriptsene på din hjemmeside. Det er nemt nok – se bare her:

1. Identificer script/iframe for eventuelle andre tjenester, der kører på din hjemmeside (fx følg-knappen på Twitter)
  2. Tilføj en simpel tekst til HTML-koden (se hvordan nedenfor!)
  3. Gem!

I denne træningsvideo blokerer vi en følg-knap til Twitter.

💡 Er du i tvivl om, hvilke tjenester du skal blokere? Hvis du bruger en cookiepolitik genereret af iubenda, er det højst sandsynligt de tjenester, der er nævnt i din cookiepolitik, som du skal ændre nu.

Klik på Rediger hjemmeside i dit Wix-dashboard

Afkrydsningsfelt til forebyggende blokering – Flow-side

Åbn derefter fanen Sidekode for at lokalisere det script, du skal ændre (søg efter den tjeneste, du vil blokere – i dette tilfælde følg-knappen til Twitter). Klik derefter på Rediger kode for at åbne kodeeditoren.

Afkrydsningsfelt til forebyggende blokering – Flow-side
Nu skal vi ændre scriptet. For at gøre det laver vi tre simple ændringer:
  • tilføj denne klasse: _iub_cs_activate til scripttags, og ændr “type”-attributten fra tekst/javascripttekst/almindelig
  • erstat SRC’en med data-suppressedsrc eller suppressedsrc
  • angiv kategorierne for scripts/iframes med en speciel kommasepareret data-iub-purposes- attribut, fx data-iub-purposes="2" eller data-iub-purposes="2, 3"

Mere om kategorier og formål

Formål er de juridiske årsager, der ligger til grund for din behandling af denne specifikke type brugerdata. Forskellige scripts på din hjemmeside vil falde inden for forskellige kategorier og tjene forskellige formål. Google Analytics kan for eksempel bruges til Måling, mens Pinterest-knappen kan bruges til Oplevelse (formål 3 nedenfor). Formål er grupperet i fem kategorier med eget id (1, 2, 3, 4 og 5):

• Nødvendigt (id: 1)
  • grundlæggende interaktioner og funktionaliteter (id: 2)
  • Forbedring af brugeroplevelse (id: 3)
  • Måling (id: 4)
  • Markedsføring (id: 5)

Du kan finde flere oplysninger om kategorier og formål i vores vejledning her.

Lad os bruge følg-knappen til Twitter som eksempel:

Vi skal 1. Tilføje klassen og ændre “type”-attributten, 2. erstatte SRC’en og 3. angive kategorierne.

Og kodestrukturen skal se sådan ud:

Afkrydsningsfelt til forebyggende blokering – Flow-side
<p>Følg-knap til Twitter:</p>

<!-- bemærk type="tekst/almindelig" class="_iub_cs_activate" data-suppressedsrc="..." (manuel tagging) og data-iub-purposes="3" (samtykke pr. kategori) -->
<a href="https://twitter.com/iubenda" class="twitter-follow-button" data-show-count="false">Følg @iubenda</a>
  <script async type="tekst/almindelig" class="_iub_cs_activate" data-iub-purposes="3" data-suppressedsrc="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Nu hvor du har foretaget dine ændringer, skal du blot trykke på Gem, så er du færdig.

Er du i tvivl, om din konfiguration er rigtig? Se live-eksemplet og ofte stillede spørgsmål nedenfor

Live-eksempel

Dette er et eksempel, der viser alt det, vi har beskrevet ovenfor. Du kan bruge denne codepen til at se, hvad der sker før og efter blokering af scripts med manuel tagging.

(se eksemplet)

For at demonstrere funktionen til blokering af cookies har vi integreret en YouTube-video og en følg-knap til Twitter:
Følg @ iubenda

Begge scripts er blokeret gennem manuel tagging. Da både widgetten for YouTube-videoen og følg-knappen til Twitter er omfattet af formålet Oplevelse (id 3), har vi tilføjet data-iub-purposes="3" til deres scripts, så Privacy Controls and Cookie Solution kan identificere dem korrekt med henblik på udgivelse.

Klik på knappen Acceptér – eller aktivér til-/fra-knappen for Oplevelse – for at udgive disse scripts (opdater siden for at vende tilbage til udgangspunktet).

Hvordan kan jeg se, om jeg har konfigureret forebyggende blokering rigtigt?

Som du kan se i codepen-eksemplet, indlæses Youtube- og Twitter- scripts ikke, hvis du ikke giver dit samtykke. (Du kan teste denne funktion igen ved at åbne dette link (https://codepen.io/ iubenda/pen/KKKxmVO/?editors=1000) i din browser i inkognitotilstand)

Når du har gemt, skal du åbne din hjemmeside i en inkognitotilstand og kontrollere, om de scripts, du har blokeret via manuel tagging, forbliver blokeret, indtil du har givet dit samtykke.

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du blokerer cookies inden indhentning af samtykke med andre tilgængelige indstillinger. ➔ Læs også om Google Consent Mode som et alternativ til forebyggende blokering, Google Tag Manager til at forenkle blokering af ​​cookies eller IAB Transparency & Consent Framework, herunder hvordan du aktiverer det.

Administrer cookiesamtykke for din Wix-hjemmeside

Nem at køre, hurtig og gratis op til 25.000 sidevisninger pr. måned

Generér et cookiebanner