Hoe voorkom je dat Ad blockers je toestemmingspercentage voor het verzamelen van cookies verminderen?

Als je vertrouwt op gepersonaliseerde advertenties om geld te verdienen met de inhoud van je website, kunnen advertentieblokkers een probleem vormen: ze kunnen je cookiebanner blokkeren en zo het verzamelen van cookietoestemmingen verstoren.

In deze gids laten we je zien hoe je een CDN reverse proxy met URL substitutie instelt, zodat de toestemmingsratio op je website niet wordt beïnvloed, en hoe je cdn.iubenda.com kunt cachen op een eigen domein, zodat er volledige continuïteit is in het geval van iubenda CDN problemen. Laten we eens kijken hoe het moet! 👉

Belangrijke disclaimer

Dit document en de meegeleverde configuratie zijn alleen bedoeld voor deskundig personeel of iemand die verantwoordelijk is voor het beheer van de infrastructuur waar de proxy wordt geïnstalleerd.

Ze zijn niet bedoeld voor iemand die niet verantwoordelijk is voor het netwerk of iemand die probeert tijdelijke oplossingen of workarounds te vinden in de hoop dat het “gewoon werkt”.

Er kunnen zich te veel mogelijke problemen voordoen in de interacties met alle combinaties van systemen en softwareversies, instellingen en andere draaiende onderdelen om een allesomvattende gids samen te stellen die ze allemaal behandelt.

Een CDN omgekeerde proxy instellen

Instructies

Dit document geeft instructies en configuraties voor het opzetten van een NGINX reverse proxy die:

• Statische CDN content proxied naar cdn.iubenda.com vanaf een aangepaste URL (in dit voorbeeld: cdn.customer.com)
  • URL-vervanging in de desbetreffende documenten uitvoert.
  • Het IP-adres van de client NIET doorstuurt met de gebruikelijke headers X-Forwarded-For en X-Real-Ip
  • Belangrijke onderdelen in de cache bewaart voor het geval het CDN van iubenda problemen ondervindt.
Notities
  • Vereist dat de modules ngx_http_sub en ngx_http_proxy zijn ingeschakeld. Ze worden meestal standaard geïnstalleerd.
  • Gebruik een domein naar keuze in plaats van cdn.customer.com in zowel server_name als sub_filter directives.
  • Voeg indien nodig de juiste SSL-configuratie toe.
  • Zorg ervoor dat /tmp/cache bestaat en het juiste eigendom heeft: (d.w.z., chown nginx:nginx /tmp/cache), of verander het in een locatie en bestand naar keuze.

Configuratie Voorbeeld

Belangrijk

Houd er rekening mee dat de ingebouwde landdetectie van de Privacy Controls and Cookie Solution (parameter countryDetection:true) niet werkt met deze configuratie en dat de locatie van de eindgebruiker altijd wordt beschouwd als de locatie van de server waarop de reverse-proxy is geïnstalleerd.

Als je verschillende instellingen gebruikt op basis van de locatie van je gebruikers, moet je vertrouwen op je eigen geolocatiesysteem om de juiste configuratie te laden.

De configuraties hieronder zijn voorbeelden van een typische virtuele host op Port 80. De configuratie moet worden voltooid met SSL-parameters, afhankelijk van de gekozen instellingen.

# iubenda CDN lokale proxy configuratie
# Versie 1.1 - Ondersteuning voor compressie inbegrepen

proxy_cache_path /tmp/cache levels=1:2 keys_zone=tmpcache:100m max_size=200m
inactive=180m;

server {
  listen                      80;
  server_name                 cdn.customer.com;

access_log                   /var/log/nginx/cdn-customer-access.log;
  error_log                    /var/log/nginx/cdn-customer-error.log;

location / {
    # Link herschrijven
    sub_filter 'cdn.iubenda.com' 'cdn.customer.com';
    sub_filter_types *;
    sub_filter_once off;

# Compressie inschakelen
    gzip on;
    gzip_static off;

# Cache voor deze locatie inschakelen
    proxy_cache tmpcache;

# Levert oude bestanden uit de cache in plaats van de fout door te sturen naar de client.
    proxy_cache_use_stale error timeout http_500 http_502 http_503 http_504;
    proxy_cache_background_update on;

# Proxy cache 30 minuten geldig
    proxy_cache_valid 200 301 302 304 30m;
    proxy_pass https://cdn.iubenda.com/; https://cdn.iubenda.com/;
    proxy_set_header Accept-Encoding "";
  }
}

SDK-configuratievoorbeelden

Als je onze SDK gebruikt, kun je deze configuratievoorbeelden volgen om je reverse proxy setup te gebruiken:

Voor Android:

IubendaCMPConfig config = IubendaCMPConfig.builder()
 .siteId("XXXXX") //gebruik je siteId
 .cookiePolicyId("YYYYY") //gebruik je cookiePolicyId
 .proxyUrl("https://iubenda.example-client-domain.com/cs/mobile.htm") //gebruik je eigen reverse-proxy URL
 .build();

Voor iOS:

let config = IubendaCMPConfiguration()
config.siteId = "XXXXX" //gebruik je siteId
config.cookiePolicyId = "YYYYY" //use your cookiePolicyId
config.proxyUrl = "https://iubenda.example-client-domain.com/cs/mobile.htm" //gebruik je eigen reverse-proxy URL
IubendaCMP.initialize(with: config)

Houd er rekening mee dat deze configuratie beschikbaar is vanaf versie 2.6.0 van onze SDK (voor zowel Android als iOS).

Neem contact met ons op via e-mail op business@iubenda.com als je meer hulp of verduidelijking nodig hebt. We helpen je graag verder!