iubendas Privacy Controls and Cookie Solution – Introduktion og Sådan kommer du i gang

Her kan du læse alt det, du skal vide om vores løsning til administration af cookies:

•

⚙️ I denne demo kan du se, hvordan iubenda Privacy Controls and Cookie Solution fungerer.

Introduktion til cookielovgivning og cookiepolitik

ePrivacy-direktivet 2002/58/EU (eller cookielovgivning) blev fastlagt for at sikre retningslinjer for beskyttelse af elektronisk privatliv, herunder e-mailmarkedsføring og brug af cookies, og gælder stadig i dag.

💡Cookielovgivningen gælder faktisk ikke alene cookies, men favner også mere bredt andre typer af teknologi, som opbevarer eller tilgår oplysninger på en brugers enhed (fx pixeltags, enhedsfingeraftryk og unikke identifikatorer). For nemhedens skyld defineres alle sådanne teknologier, herunder cookies, almindeligvis som sporingsanordninger. I denne vejledning vil vi dog bruge termerne cookie(s) og sporingsanordning(er) vilkårligt.

Tænk på ePrivacy-direktivet som et direktiv, der på nuværende tidspunkt “supplerer” GDPR og altså ikke erstatter den.

Ret beset kan man sige, at du, hvis du bruger cookies, skal sikre overholdelse af cookielovgivningen, før du forholder dig til GDPR. Det skyldes, at cookielovgivningen i juridisk jargon er det, man kalder “lex specialis”, dvs. at den har forrang over GDPR.

Direktiver fastlægger typisk visse målsætninger og retningslinjer aftalt med medlemslandene og stiller krav om, at disse direktiver implementeres i national lovgivning.

Forordninger derimod er juridisk bindende for alle medlemslande, fra det øjeblik de træder i kraft, og de håndhæves i overensstemmelse med EU-fastsatte regler.

Når det så er sagt, vil ePrivacy-direktivet snart blive erstattet af ePrivacy-forordningen. ePrivacy-forordningen forventes at blive taget i anvendelse i nærmeste fremtid og vil fungere som supplement til GDPR og regulere kravene til brugen af cookies, elektronisk kommunikation og relateret data-/privatlivsbeskyttelse.

Forordningen forventes at opretholde tilsvarende værdier som direktivet, idet mange af de samme retningslinjer vil være gældende.

Hvem gælder cookielovgivningen for?

Implementeringen af cookielovgivningen afhænger af, hvilken lovgivning hjemmesiden/appen er underlagt.

Generelt gælder cookielovgivningen for dig, hvis:

• du eller dine brugere er bosiddende i EU, og
  • du bruger cookies eller tilsvarende teknologier på din hjemmeside/i din app.

Hvilke krav stiller cookielovgivningen?

I henhold til cookielovgivningen skal virksomheder og organisationer med målbrugere i EU informere brugere om deres dataindsamlingsaktiviteter og give dem mulighed for at vælge, om de vil give deres samtykke til det.

Det betyder, at hvis din hjemmeside/app (eller en tredjepartstjeneste , som din hjemmeside/app benytter) anvender cookies eller tilsvarende teknologier, skal du indhente gyldigt samtykke, før du installerer disse cookies, medmindre de er omfattet af undtagelsesreglerne.

I praksis skal du:

• vise et cookiebanner/samtykkebanner ved brugernes første besøg,
  • implementere en cookiepolitik, som indeholder alle nødvendige oplysninger og
  • give brugerne mulighed for at give samtykke. Der kan ikke installeres cookies — medmindre der er tale om cookies omfattet af undtagelsesreglen — før der er givet samtykke.

Hvis du ønsker mere information om cookielovgivningen, vil vi opfordre dig til at læse vores dokumentation samt de officielle erklæringer fra det land, du er tilknyttet eller har målbrugere i. Du kan få adgang til god vejledning i Artikel 29-Gruppen (en gruppe bestående af forskellige databeskyttelsesmyndigheder, der arbejder på at forenkle diversitet i Europa):

Her er links til information om, hvordan de enkelte lande anvender ePrivacy-direktivet:

iubendas Privacy Controls and Cookie Solution giver dig mulighed for at administrere alle aspekter af cookielovgivningen, herunder især:

• Nem orientering af brugere via cookiebanner/samtykkebanner og en side med en cookiepolitik (som automatisk tilknyttes din privatlivspolitik og integrerer det, der er nødvendigt for at sikre overholdelse af cookielovgivningen),
  • indhentning og lagring af indstillinger for cookiesamtykke,
  • forhåndsblokering af scripts inden samtykke og
  • styring af indhentede samtykker samt lagring af samtykkeindstillinger for alle brugere i op til 12 måneder fra deres seneste besøg.

Du kan indhente samtykke via flere mekanismer, herunder fortsat browsing, scrolling og/eller specifikke klikhandlinger. Men husk nu, at tilladte samtykkehandlinger kan variere fra medlemsland til medlemsland .

Nedenfor kan du læse alt det, du skal vide for at bruge iubenda til at sikre din overholdelse af cookielovgivningen.

Sådan genererer du en cookiepolitik med iubenda

• Gå til dit dashboard , og vælg den privatlivspolitik, du vil generere en cookiepolitik for (kræver Pro-licens).
  • Klik på Rediger i “Privatlivs- og cookiepolitik”; find feltet “Cookiepolitik” i højre kolonne: Aktivér cookiepolitikken
  • Klik på Aktivér cookiepolitik: Din cookiepolitik vil blive genereret automatisk baseret på konfigurationen af din privatlivspolitik.

Klik på Generér nu under Dashboard > [Your website/app] > Privacy Controls and Cookie Solution:

Cookie Solution – generér cookiebanner/samtykkebanner

Denne handling sender dig direkte videre til konfigurationspanelet i dit cookiebanner/samtykkebanner:

Konfigurator til Cookie Solution

Når du har gemt dit valg, får du et lignende kodestykke:

<script type="text/javascript">
    var _iub = _iub || [];
    _iub.csConfiguration = {
        "lang": "en",
        "siteId": XXXXXX, //use your siteId
        "cookiePolicyId": YYYYYY, //use your cookiePolicyId
        "banner": {
            "position": "float-top-center",
            "acceptButtonDisplay": true,
            "customizeButtonDisplay": true
        }
    };
</script>
<script type="text/javascript" src="//cdn.iubenda.com/cs/iubenda_cs.js" charset="UTF-8" async></script>

Dette kopierer og indsætter du før HEAD-tagget på dine sider. Alternativt kan du bruge en af vores plugins: I øjeblikket har vi plugins til WordPress, Joomla!, PrestaShop og Magento.

Cookiebanner/samtykkebanner (eksempel)

Vigtigt

Undlad at bruge koden ovenfor – det er blot et eksempel. Brug i stedet den kode, der er vedhæftet til din cookiepolitik, som du får ved at følge førnævnte procedure. For information om, hvordan du konfigurerer eller tilpasser banneret eller får adgang til alle tilgængelige indstillinger, anbefaler vi, at du læser dokumentationen på cookiebanneret/samtykkebanneret.

Med Privacy Controls and Cookie Solution kan du angive, om du ønsker at beskytte følgende grupper i henhold til GDPR:

• Alle dine brugere. I dette tilfælde vil alle brugere af din hjemmeside modtage en anmodning om samtykke. Dette er standardindstillingen .
  • Kun dine EU-brugere. I dette tilfælde vil der kun blive anmodet om samtykke fra EU-brugere.

Her er et eksempel: En amerikansk e-handelsside har en række afsnit, der henvender sig til brugere i USA og Europa. De vil gerne beskytte deres EU-brugere i henhold til GDPR (dvs. vise dem cookiebanneret/samtykkebanneret), men udelukkende deres EU-brugere.

Det gør de ved at sætte flueben i Anmod udelukkende om samtykke fra EU-brugere, som kan findes under Privacy Controls and Cookie Solution > Rediger > GDPR. Når denne indstilling (kode gdprAppliesGlobally:false) er valgt, vil de automatisk kunne registrere brugernes land (kode countryDetection:true).

Her er det kodestykke, du får til Privacy Controls and Cookie Solution:

<script type="text/javascript">
    var _iub = _iub || [];
    _iub.csConfiguration = {
        "lang": "en",
        "siteId": XXXXXX, //use your siteId
        "cookiePolicyId": YYYYYY, //use your cookiePolicyId
        "gdprAppliesGlobally": false,
        "countryDetection": true,
        "banner": {
            "position": "float-top-center",
            "acceptButtonDisplay": true,
            "customizeButtonDisplay": true
        }
    };
</script>
<script type="text/javascript" src="//cdn.iubenda.com/cs/iubenda_cs.js" charset="UTF-8" async></script>

Hvis du vælger at anmode om samtykke udelukkende fra EU-brugere, men foretrækker at implementere dit eget system til registrering af land, skal du konfigurere gdprApplies:false på sider, hvor der ikke stilles krav om samtykke.

For mere information om indstillinger for samtykkeindhentning henviser vil til vores detaljerede vejledning.

Vigtigt

Hvis du er bosiddende i EU, er det obligatorisk, at du sikrer beskyttelse af alle brugere og ikke kun brugere, som er bosiddende i EU.

Hvordan og hvornår du forhåndsblokerer koder/cookies

I henhold til Artikel 29-Gruppen vedrørende databeskyttelse, en europæisk tænketank og rådgivende enhed vedrørende databeskyttelse og privatliv, er der nogle cookiekategorier, som er undtaget fra samtykkekravet. Derfor skal alle koder, som installerer eller kan installere cookies, forhåndsblokeres, før samtykke indhentes.

For mere information og en teknisk vejledning om, hvordan og hvornår koder skal blokeres, henviser vi til vores introduktion til forhåndsblokering af scripts og vejledning om manuel tagging.

Sådan opbevarer du dokumentation for brugernes præferencer

I de fleste tilfælde kan cookies behandle personoplysninger, og her gælder krav om journalføring i henhold til GDPR. Mange databeskyttelsesmyndigheder i EU har derfor skærpet deres krav og tilpasset deres regler for cookies og sporingsanordninger til kravene i GDPR.

Loggen over indstillinger for cookies og samtykke er nu inkluderet i vores Privacy Controls and Cookie Solution.
Med blot et enkelt klik integrerer du funktionen, så du nemt kan lagre og administrere GDPR-dokumentation for dine brugeres samtykkepræferencer.

For at aktivere loggen over indstillinger for cookies og samtykke skal du blot opgradere til Privacy Controls and Cookie Solution-abonnementet med 50.000 sidevisninger eller et andet abonnement med flere muligheder.

💡 Er du i tvivl, om du har brug for loggen over indstillinger for cookies og samtykke? Få svaret med denne 1-minuts quiz

Du behøver ikke at foretage nogen konfiguration, idet funktionen som standard er inkluderet i Privacy Controls and Cookie Solution, når du har aktiveret den. Du skal bare klikke på Log under Dashboard > [Your website/app] > Privacy Controls and Cookie Solution:

Log over cookieindstillinger

I dette afsnit kan du se og administrere loggen over indsamlede cookiepræferencer:

cpl-dashboard

*Alle nye abonnementer med minimum 50.000 sidevisninger leveres som standard med denne funktion

Administrer cookiesamtykker med Privacy Controls and Cookie Solution

Generer et cookiebanner