Sådan redigerer du en privatlivspolitik

Faktisk er der ofte behov for at lave ændringer. Derfor er dette altid en mulighed.

For eksempel bør du opdatere din privatlivspolitik, så den afspejler den faktiske fremgangsmåde for dataindsamling på din hjemmeside, hver gang du bruger en ny tredjepartstjeneste, eller hver gang du ændrer andre fremgangsmåder for dataindsamling. Det kan også være, du har behov for at opdatere (virksomheds)navn og adresse for den dataansvarlige.

Du kan altid få adgang til dit iubenda -dashboard og foretage ændringer i din privatlivspolitik, uden at det koster ekstra:

• Hvis du bruger det gratis abonnement, vil du få adgang til alle tjenester, der er inkluderet i det abonnement, og kan nøjes med at opgradere til en PRO-konto for at få adgang til tjenester markeret som “PRO”. Du skal ikke betale ekstra for at tilføje eller redigere tjenester.
  • Hvis du har en eller flere PRO-licenser, kan du ændre, hvad du vil, så længe licensen/licenserne er aktive.

Der er heller ikke behov for at gentage integrationsprocessen, idet ændringerne automatisk vil blive anvendt.

Hvorfor opdaterer alle deres privatlivspolitik (og skal jeg gøre det samme)?

Du har sikkert lagt mærke til, at der er sket en stigning i antallet af meddelelser om opdatering af privatlivspolitikker, især hvis du bor i Californien, USA. Dette skyldes formentlig lovændringer i forhold til de californiske forbrugeres rettigheder i henhold til CPRA (CCPA med ændringer). Hvis du er en virksomhed, og din virksomhed har eller potentielt kan have målbrugere i Californien, skal du:

• opdatere din privatlivspolitik, så den indeholder de nødvendige oplysninger, og
  • informere dine brugere om opdateringen af din privatlivspolitik.
Læs mere om CPRA og lovkravene her.

Sådan ændrer du hjemmesidens url-adresse eller appens navn

Det kan være nødvendigt at redigere titlen i et iubenda-genereret dokument, enten fordi du har ændret din hjemmesides url-adresse eller omdøbt din app, eller fordi du har behov for at skifte licenser fra en privatlivspolitik til en anden.

Denne ændring kan du nemt foretage via din iubenda-konto:

• Gå til dit dashboard, og klik på den side, du vil ændre navnet på
  • Klik derefter på Rediger-knappen i hjemmesidens højre side eller til højre for navnet på den app, der skal redigeres
Sådan ændrer du url-adresse for hjemmesiden eller appen, efter at du har genereret en privatlivs-/cookiepolitik med iubenda

Du kan også opdatere den via redigeringsprogrammet til politikken (klik på Rediger under privatlivs- og cookiepolitik), klik derefter på den lille grå blyant til højre for url-adressen/appen, og rediger det, du skal:

Rediger url via redigeringsprogram til politik

Se her, hvis du søger oplysninger om, hvordan du duplikerer en eksisterende side