Forebyggende blokering af cookies: Automatisk blokering (auto-blokering)

Ud over at vise et cookiebanner skal du i overensstemmelse med GDPR og anden lovgivning indhente samtykke til cookies, der ikke er nødvendige for de tekniske funktioner på en hjemmeside. Det betyder, at cookies, medmindre de anses for at være strengt nødvendige, ikke må installeres i brugernes browsere, før de har givet deres samtykke.

I denne vejledning vil vi vise dig, hvordan du automatiserer processen med at konfigurere dine cookies, scripts og tags, så de tager højde for dine brugeres præferencer.

Kort fortalt

Indtil brugerne har givet deres samtykke, skal alle cookies, som ikke er undtaget, blokeres, og der må ikke indsamles data fra brugerne. Ligeledes må der ikke installeres cookies, hvis brugere afviser brugen af ​​dem.

Hvad er automatisk blokering (auto-blokering)?

Auto-blokering er en funktion, der automatisk blokerer de scripts, der kan installere cookies/trackers på hjemmesiden, indtil en bruger har givet sit samtykke. Det er påkrævet for at sikre overholdelse af privatlivslovgivningen, herunder GDPR, idet auto-blokering sikrer, at der ikke installeres tredjepartscookies.

Formålet med auto-blokering er at sikre, at en hjemmeside kun installerer cookies, hvis det er strengt nødvendigt. Dette er utroligt vigtigt, fordi reglerne i GDPR kræver opt-in-samtykke, inden der kan installeres cookies på brugernes enheder, medmindre de anses for at være strengt nødvendige eller væsentlige.

Vores Privacy Controls and Cookie Solution sørger for automatisk at blokere tredjepartsscripts, der installerer cookies, så du ikke behøver at gøre det manuelt.

Sådan installerer du iubendas Privacy Controls and Cookie Solution

Find installationsvejledning i vores introduktion til Privacy Controls and Cookie Solution. For WordPress anbefaler vi, at du læser vores artikel om WordPress, hvor du lærer, hvordan du bruger plugin‹en til WordPress til iubendas Privacy Controls and Cookie Solution til automatisering af scriptblokering.

Hvilke scripts til installation af cookies skal blokeres?

Dette afhænger af, hvilken jurisdiktion din hjemmeside hører ind under. I Europa er du juridisk forpligtet til at blokere cookiescripts og lignende teknologier, indtil du har indhentet informeret samtykke fra dine brugere. Næsten alle cookies skal blokeres, med få specifikke undtagelser. Det drejer sig om de såkaldte strengt nødvendige cookies.

Hvis du er usikker på, om de cookies, der ligger på din hjemmeside, falder ind under denne kategori, er det altid bedre at træffe de fornødne forholdsregler og blokere dem, indtil samtykke er indhentet.

Sådan fungerer automatisk blokering

iubenda-scanneren gennemsøger din hjemmeside og identificerer alle cookies, tjenester, scripts, iframes, videoer, billeder og andre sporingsmetoder, der bruges til at spore brugere og installere cookies. Ved at bruge disse oplysninger indlæser den automatiske blokeringsfunktion domæner forbundet med disse tjenester og forhindrer anmodninger fra dem, indtil brugeren har givet sit samtykke.

iubenda forhindrer automatisk udvalgte kilder i at installere cookies i brugerens browser baseret på resultaterne fra hjemmesidescanneren under hensyn til de cookieklassifikationer, der er angivet i cookiepolitikken, samt almindeligt anvendte scripts og sporingsteknologier.

I tilfælde, hvor der er cookies , der ikke automatisk blokeres, har du mulighed for at blokere tilpassede domæner ved at tilføje dem direkte eller vælge at udelukke specifikke domæner fra at blive blokeret.

Sådan implementerer du automatisk blokering

❗️Bemærk, at nye installationer af Privacy Controls and Cookie Solution har aktiveret automatisk blokering som standard.

Med iubenda kan du automatisk blokere scripts, der kan installere cookies/trackers på din hjemmeside, indtil brugerne har givet deres samtykke. Du skal blot følge nedenstående trin for at implementere denne funktion.

Når hjemmesiden/projektet er valgt i dashboardet, kan du konfigurere automatisk blokering ved at klikke på indstillingsikonet i panelet med sideoplysninger:

Dernæst vil du i fanen: “Bloker scripts før samtykke” finde konfigurationsindstillingen for Automatisk blokering:

Når du aktiverer “Automatisk blokering“, kan du vælge at aktivere eller deaktivere de forudindstillede skift, så du kan blokere cookies fra udvalgte kilder:

• »Bloker scripts fjernet fra sidescanner«
  • »Bloker scripts tilknyttet til tjenester nævnt i din privatlivs- og cookiepolitik«
  • »Bloker velkendte scripts og sporingsteknologier«

❓ Hvilke velkendte scripts og sporingsteknologier blokeres automatisk?

De tjenester, scripts og sporingsteknologier blokeres for som standard, er:

• Google Fonts
  • Font Awesome
  • Google Analytics
  • Google Analytics 4
  • Facebook Ads konverteringssporing
  • YouTube-videowidget
  • Video Vimeo
  • Google Ads konverteringssporing

Avancerede indstillinger

Bloker brugerdefinerede domæner

❗️ Bemærk, hvis du vil bruge de avancerede indstillinger, er de muligvis kun tilgængelige i Ultimate-abonnementer.

Du kan manuelt tilføje et domæne, der kan indeholde et script, som installerer cookies eller trackers, hvis dette domæne ikke er blevet registreret af vores system. På den måde vil anmodninger fra det pågældende domæne blive begrænset, indtil der gives samtykke til det nævnte specifikke formål .

I dette tilfælde skal du angive det relevante formål (fx Nødvendigt, Funktionalitet, Erfaring, Måling, Marketing), som skal accepteres af brugeren, når der indhentes samtykke til det manuelt tilføjede script. Dette skyldes, at manuelt tilføjede scripts ikke oprindeligt er kategoriseret under et af de foruddefinerede formål.

For at gøre dette skal du aktivere “Bloker brugerdefinerede domæner” og vælge “Tilføj domæne”. På dette tidspunkt kan du angive domæne og formål. Til sidst skal du klikke på “Gem domæne” for at blokere eventuelle anmodninger, indtil der er givet samtykke til det angivne formål.

Flere indstillinger

• Bloker inline scripts Når denne indstilling er aktiveret, vil scripts, der er direkte integreret i din hjemmesides HTML, blive blokeret, inden der er afgivet samtykke
  • Blokering af synkrone scripts Når denne indstilling er aktiveret, vil synkrone scripts blive blokeret på din hjemmeside, inden der er afgivet samtykke.
  • Blokering af billeder: Når denne indstilling er aktiveret, vil billeder fra tredjepartskilder blive blokeret på din hjemmeside
  • Blokering af stylesheets Når denne indstilling er aktiveret, vil tredjeparts-stylesheets blive blokeret på din hjemmeside
  • Bloker indhold fra samme domæne: Når denne indstilling er aktiveret, vil indhold fra dit eget domæne blive blokeret på din hjemmeside. Dette omfatter scripts, billeder, stylesheets og andre ressourcer, der stammer fra dit eget domæne. Tænk dig godt om, inden du bruger denne indstilling, idet det kan påvirke funktionalitet og grafik på din hjemmeside.

👉 Bemærk, at standardkonfigurationen for ​​afkrydsningsfelterne vil være som vist nedenfor:

Ignorer specifikke domæner ved automatisk blokering

Aktivér denne indstilling for at undtage specifikke domæner fra at blive blokeret og ikke påvirke scripts, ressourcer og indhold på din hjemmeside. Denne funktion sikrer, at de valgte domæner undtages fra blokeringsmekanismen og bibeholder deres tilsigtede funktionalitet.

Indlejringssektion

⚠️ Når du klikker på “Gem ændringer“, vil du blive omdirigeret til indlejringssektionen, hvor du kan bekræfte aktiveringen af ​​”Forebyggende blokering af cookies“. Derfra kan du nemt kopiere og indsætte kodestykket øverst i ​​< head>-tagget på dine sider.

Husk, hvis du foretager ændringer i status for automatisk blokering (aktiveret/deaktiveret), vil det indlejrede kodestykke også blive ændret. Det vil derfor være nødvendigt at kopiere og indlejre din kode igen.

Færdig! ✅ Kom i gang med at implementere iubendas automatiske blokering – så er du compliant i løbet af ingen tid.