Iubenda logo
Aan de slag
Ontdek onze nieuwe 2-in-1 Cookie Solution!
Maak een prachtige cookiebanner en sla moeiteloos de cookievoorkeuren van je gebruikers op – iets wat in veel landen verplicht is.
Krijg toegang tot logbestanden met cookievoorkeuren door je Cookie Solution-abonnement te upgraden naar 50.000 of meer paginaweergaven (aanbevolen) →Krijg toegang tot logbestanden met cookievoorkeuren door je Cookie Solution-abonnement te upgraden naar 50.000 of meer paginaweergaven (aanbevolen) → of bekijk meer informatie

IUBENDA COOKIE SOLUTION

Beheer van cookie-toestemmingen voor ePrivacy, AVG en CCPA

voor de AVG
Voor de CCPA
Bij het IAB geregistreerd Consent Management Platform
Ondersteunt IAB TCF v2.0
Compatibel met Google AMP
Sla logbestanden met cookievoorkeuren op

Maak moeiteloos een volledig aanpasbare cookiebanner, verzamel zonder omwegen toestemming, en pas voorafgaande blokkering met asynchrone heractivering toe.

Nog niet helemaal duidelijk? Snelstartgids

Meer dan 90.000 klanten in meer dan 100 landen vertrouwen op iubenda

Snopes logo
Le Monde logo
MaxMara logo
Huffpost logo
Arduino logo
Opengov logo
Martini logo
Mit logo
Goethe logo
Jobtome logo
Newyorkcode logo
Honda logo
The Spectator logo
Ustwo logo
Siemens logo

Bekijk ons video-overzicht

Naleving is een verplichting

EU icon

Als je website kan worden bezocht door bezoekers in Europa

Laptop network icon

Als je website niet-technische cookies installeert, bijvoorbeeld via scripts als Google Analytics of een Facebook-deelknop

De Europese cookiewetgeving schrijft voor dat je

Provide policy icon

een geldig cookiebeleid publiceert

Display banner icon

bezoekers bij hun eerste bezoek een cookiebanner laat zien

Store consent proof icon

overeenkomstig de AVG bewijs bijhoudt van de voorkeuren van je gebruikers

Acquire consent icon

cookies waarvoor toestemming nodig is (bv. Google Analytics of Adsense) blokkeert zolang er geen toestemming is gegeven

Profiling cookie icon

cookies enkel toelaat nadat geïnformeerde toestemming is gegeven (voorafgaande toestemming)

#{country} flag

“Werkt dit ook voor de VS?”

De Verenigde Staten is van de landen die door onze juridische teams van heel dichtbij worden gevolgd. Onze juridische teksten zijn opgesteld naar het voorbeeld van de strengste privacyvoorschriften ter wereld, zoals de CCPA en CalOPPA in de VS en de AVG en ePrivacy in Europa. We volgen ook regelmatig overal ter wereld alle belangrijke wetgeving op om ervoor te zorgen dat onze oplossingen steeds voldoen aan de vereisten.

Meer informatie

Zo beheer je cookietoestemmingen

Customize clauses icon

2. Genereer een cookiebeleid of gebruik een beleid dat je al hebt

De Cookie Solution integreert automatisch met je privacybeleid en je cookiebeleid op je website of app, zodat je makkelijker voldoet aan de AVG en de cookiewetgeving.

Store proof icon

4. Documenteer gebruikersvoorkeuren

Met de Cookie Solution kun je automatisch de voorkeuren van je gebruikers opslaan en als bewijs bewaren, zoals dat wettelijk wordt voorgeschreven.

Cookie Solution, gratis voor de CCPA

De California Consumer Privacy Act (CCPA) legt nieuwe verplichtingen op voor de verwerking van persoonsgegevens en geeft consumenten in dat verband bijkomende rechten. De CCPA schrijft voor dat je Californische gebruikers bij het bezoek aan je website informeert over de eventuele verkoop van hun gegevens en hen de optie biedt om daarvan af te zien. Onze oplossing helpt je om te voldoen aan deze verplichtingen.

Informeer consumenten en beheer opt-outs overeenkomstig de CCPA

Cookie icon

Informeer consumenten

Overeenkomstig de CCPA moet je voor of bij het verzamelen een melding laten zien waarin consumenten informatie krijgen over de categorieën persoonsgegevens die worden verzameld, en voor welk doel dit gebeurt.

Explicit consent icon

Beheer opt-outs

Consumenten moeten de kans krijgen af te zien van de verkoop van hun persoonsgegevens via een "niet verkopen"-link. Jij bent er als bedrijf verantwoordelijk voor dat je consumenten hierover informeert en de juiste tools ter beschikking stelt voor de opt-out.

Met onze oplossing kun je het volgende doen:

  • Check icon
    Geef een CCPA-conforme melding weer dat je gegevens verzamelt.
  • Check icon
    Plaats een "Mijn persoonsgegevens niet verkopen"-link ("Do Not Sell My Personal Information" of DNSMPI) in de cookiemelding en elders op je website of in je app, waarmee bezoekers zich hiervoor kunnen afmelden.
  • Check icon
    Detecteer automatisch (ook meerdere) normen op basis van de locatie, en pas ze meteen toe. Met onze oplossing kun je zowel CCPA- als AVG-conform werken voor dezelfde gebruikers, wanneer dit wettelijk is vereist.
  • Check icon
    Sla informatie op over gebruikersvoorkeuren (zoals een opt-out) en stuur die door naar andere leveranciers die het IAB CCPA Compliance Framework ondersteunen (zoals Google en AdRoll).

Functies en voordelen

Cookie solution configurator

Visueel configureren

Je kunt de tekst van onze AVG-conforme cookiebanner gemakkelijk aanpassen en afstemmen op de stijl van je website. Je kunt zelfs de werking ervan aanpassen en er bijvoorbeeld voor kiezen om toestemming door scrollen of pagina-interactie in- of uit te schakelen. De gebruiksvriendelijke configuratie geeft je ook toegang tot geavanceerde opties.

Block cookies

Blokkeer het plaatsen van cookies voordat er toestemming is gegeven

Blokkeer moeiteloos alle scripts die cookies proberen te installeren nog voor er toestemming is gegeven (zoals vereist door wetgeving zoals de AVG en ePrivacy) en activeer ze soepel en asynchroon nadat de toestemming is verkregen – dus zonder dat de pagina moet worden vernieuwd. Je kunt het blokkeren van cookies automatiseren met onze CMS-plug-ins voor WordPress, Magento, Joomla! en PrestaShop, of je kunt onze webserver-module gebruiken voor Apache, nginx en IIS.

Analytics dashboard

Snel en betrouwbaar, en met gedetailleerde analyses

Onze oplossing voor het beheer van cookies werkt elke maand op miljarden paginaweergaven. Ze is snel, licht en effectief, en kan worden geconfigureerd met het oog op nog meer snelheid. Dankzij de omvattende analytische gegevens over toestemming kun je je inspanningen om toestemming te verkrijgen, verbeteren. Alles loopt op Akamai, het beste en meest betrouwbare CDN dat je je kunt indenken.

SDK for mobile

SDK voor mobiel

Zorg ervoor dat je voldoet aan de cookiewetgeving (ePrivacy) en de AVG. Onze mobiele SDK is beschikbaar als systeemeigen onderdeel voor zowel iOS en Android, en kan helemaal worden aangepast. Zo kun je alles afstemmen op de stijl van je app.

international laws image

AVG-, ePrivacy- en CCPA-compliance voor uitgevers

Als geregistreerd Consent Management Platform hebben we de toonaangevende TCF en CCPA Compliance Frameworks van IAB Europe geïntegreerd in onze Cookie Solution, zodat uitgevers kunnen voldoen aan alle wettelijke vereisten en tegelijk de normen van de branche kunnen volgen en de advertentie-inkomsten kunnen maximaliseren.

  • Dashboard icon
    Pas de weergave en de werking van de cookiebanner helemaal aan via de wizard of met gebruik van CSS.
  • CMS icon
    Plug-ins voor cookietoestemming voor WordPress, Joomla!, PrestaShop en Magento. PHP class eveneens beschikbaar
  • GDPR-ready icon
    Klaar voor de AVG, de CCPA en de LGPD
  • Webserver module
    Cookiedatabase voor het automatisch invullen van cookies en trackers en hun levensduur
  • Hosted icon
    Supersnelle oplossing voor cookiebeheer - gehost op Akamai
  • Optimized icon
    Werkt elke maand op miljarden paginaweergaven
  • Analytics icon
    Toestemmings-analyse
  • Storing users consent icon
    Documenteert gebruikersvoorkeuren
  • Mobile icon
    Geoptimaliseerd voor mobiele en aanraakapparaten
  • Feature icon
    Geïntegreerd met het IAB Transparency and Consent Framework v2.0 (iubenda is een geregistreerd CMP)
    Meer informatie
  • Feature icon
    Volledig compatibel met Google AMP
  • Mobile icon
    Mobiele SDK beschikbaar op aanvraag

Toestemmingsbeheer voor uitgevers

We helpen je om te voldoen aan zowel de wetgeving als de normen van de advertentiebranche, terwijl je tegelijk de best mogelijke advertentie-inkomsten behaalt omdat je zoveel mogelijk mensen bereikt via gepersonaliseerde advertenties.

Activering met een klik voor:
  • Check icon v2.0
    Vermijd Google TCF-fouten. Gebruik je Google Ads? De Cookie Solution is helemaal conform de Google TCF v2-vereisten.
  • Check icon v2.0
    Vraag alleen toestemming voor bepaalde TCF-doelstellingen
  • Check icon AVG- en ePrivacy-compliance voor uitgevers
  • Check icon Voldoe aan de vereisten van het IAB om advertenties maximaal te vertonen en optimaliseer je inventaris
  • Check icon Bied gebruikers meer keuzes per doel en per leverancier
  • Check icon Uitstekende prestaties: toestemming is binnen milliseconden beschikbaar, dus geen vertraging in advertentieweergave
  • Check icon Continu aangepast met medewerking van de meest toonaangevende advertentie-leveranciers
  • Check icon Gebruikt door de belangrijkste uitgevers, die samen miljarden toestemmingen per maand verwerken
  • Check icon v2.0
    Kies als rechtsgrond voor alleen toestemming, alleen gerechtvaardigd belang, of beide
  • Check icon Pas aan hoe je AVG-compliance aanpakt: blokkeer scripts van leveranciers direct, of vertrouw op gedeelde toestemmingstatus
  • Check icon Bepaal wanneer opnieuw toestemming moeten worden gevraagd wanneer je leverancierslijst wijzigt
  • Check icon v2.0
    Kies ervoor alleen toestemming te vragen voor je aangepaste lijst met leveranciers
Expertise waar je op kunt vertrouwen. Uit een onafhankelijke vergelijking van de implementatie van de populairste Consent Management Platforms (CMP’s) kwam naar voren dat de Cookie Solution van iubenda een van de weinige oplossingen is waarmee gebruikers in alle gevallen een Compliance-score van 100% behalen voor belangrijke aspecten waarvoor naleving essentieel is.
IAB tech lab icon
IAB Europe icon
IAB TCF
iubenda is aangesloten bij het IAB Europe Transparency & Consent Framework en voldoet aan de specificaties en het beleid hiervan. iubenda (identificatienummer 123) is geregistreerd als platform voor toestemmingsbeheer.

Meer dan 90.000 klanten in meer dan 100 landen vertrouwen op iubenda

Snopes logo
Le Monde logo
MaxMara logo
Huffpost logo
Arduino logo
Opengov logo
Martini logo
Mit logo
Goethe logo
Jobtome logo
Newyorkcode logo
Honda logo
The Spectator logo
Ustwo logo
Siemens logo

Best beoordeelde oplossing voor AVG-compliance op Capterra en Trustpilot met een score van 5 sterren

Capterra rating

“Ik had binnen 5 minuten gewoon m’n eerste beleid klaar, zonder dat ik daar iets bijzonders voor hoefde te doen. Ik gebruik het nu voortdurend”.

Trustpilot rating

Ik kan iubenda echt volmondig aanbevelen. Dit heeft me al zo veel tijd en moeite uitgespaard omdat ik me niet bezig hoef te houden met andere, onvolledige oplossingen. Bedankt!

Aan de slag

PROBEER HET EERST UIT of GEBRUIK DE GRATIS OPTIE

Reeds 2225248 automatisch bijgewerkte documenten gegenereerd

Veelgestelde vragen

Gaat de AVG ook over cookies?

Het gebruik van cookies en de toestemming die daarvoor moet worden gevraagd, worden niet direct geregeld door de AVG maar vallen onder de ePrivacy-richtlijn (de cookiewetgeving) die in de toekomst zal worden vervangen door een ePrivacy-verordening. De cookiewetgeving schrijft voor dat gebruikers geïnformeerde, actieve toestemming moeten geven voordat ze mogen worden gevolgd of voordat er cookies op het apparaat van een gebruiker mogen worden opgeslagen. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Meer over cookies en de AVG

Biedt de Cookie Solution gebruikers de mogelijkheid om advertentievoorkeuren in te stellen?

Ja, de Cookie Solution is compatibel met het IAB Europe GDPR Transparency & Consent Framework (TCF), omdat iubenda fungeert als de Consent Management Provider. Met deze functie kunnen gebruikers de advertentievoorkeuren wijzigen voor alle adverteerders op de uitgebreide wereldwijde leverancierslijst van het IAB. Als je advertenties op je website toont, raden we je sterk aan om deze functie in te schakelen. Als je dat niet doet, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je advertentie-inkomsten. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Meer over TCF

Deel van een omvattende compliance-oplossing

Een complete oplossing om je websites en apps in overeenstemming te brengen met de wetgeving in meerdere talen en rechtsgebieden

Privacy policy
Voor websites/apps

Privacybeleid- en Cookiebeleid-generator

Maak in een handomdraai je privacy- en cookiebeleid.

Kies uit meer dan 1700 bepalingen in negen talen, die automatisch worden bijgewerkt wanneer wetgeving wijzigt. Met onze generator kun je in een paar minuten een juridisch sluitend document opstellen en gemakkelijk integreren met je website of app.

Verkennen
Cookie Solution icon
Voor websites/apps

Cookie Solution

Beheer toestemmingsvoorkeuren voor ePrivacy, AVG en CCPA. Geïntegreerd met het TCF en CCPA Compliance Framework van het IAB.

Met onze oplossing kun je een volledig aanpasbare cookiebanner plaatsen, toestemming voor cookies verzamelen, voorafgaande blokkering implementeren, advertentievoorkeuren instellen, uitdrukkelijke toestemming vragen voor gepersonaliseerde advertenties van Google, en meer.

Verkennen
Terms and Conditions icon
Voor websites/apps

Algemene voorwaarden-generator

Stel in een paar minuten je algemene voorwaarden op.

Je kunt honderden combinaties maken in negen talen. Onze krachtige en precieze oplossing kan zelfs de meest complexe en ongebruikelijke scenario’s aan. Geoptimaliseerd voor e-commerce, marktplaatsen, SaaS, apps en meer.

Verkennen

Consent Solution icon
Voor websites/apps
Voor organisaties

Consent Solution

Verzamel AVG- en LGPD-conforme toestemmingen, houd opt-ins en CCPA opt-outs bij via je webformulieren.

Onze oplossing integreert naadloos met de formulieren waarmee je toestemming verzamelt, synchroniseert met je juridische documenten, en heeft een gebruiksvriendelijk dashboard waarin je alle toestemmingen voor je activiteiten kunt bekijken.

Verkennen
IPM icon
Voor websites/apps
Voor organisaties

Internal Privacy Management

Documenteer alle gegevensverwerking binnen je organisatie.

Om te kunnen voldoen aan de privacywetgeving, met name de AVG, moet je als bedrijf documenteren hoe je de gegevens die je over gebruikers verzamelt, gebruikt en opslaat. Met onze oplossing kun je alle gegevensverwerking binnen je organisatie gemakkelijk documenteren.

Verkennen

Enterprise.svg icon

Grote bedrijven

Honderden bedrijven blijven met iubenda online compliant doorheen meerdere toepassingen en wetgevingen.

Meer informatie

Custom document icon

Op zoek naar aangepaste documenten?

Ons internationale netwerk van advocaten kan je documenten op maat bezorgen en een volledige compliance-beoordeling uitvoeren.

Meer informatie

Partner program icon

Laat je certificeren als partner

Het partnerprogramma van iubenda is gericht op adviesbureaus en webprofessionals die meer expertise willen opbouwen en hun klanten willen helpen om wetgevingsconforme websites, apps en gegevensverwerking te ontwikkelen.

Meer over het partnerprogramma →

;