Beste GDPR Compliance Software voor uw bedrijf

Als het gaat om privacy compliance, kan het vinden van betrouwbare GDPR compliance software voor uw bedrijf u veel tijd en geld besparen!

In dit bericht bekijken we welke functies essentieel zijn voor een goede naleving van de GDPR en hoe de juiste software u kan helpen om gemakkelijk aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen.

GDPR compliance software

Waarom is het belangrijk om aan de GDPR te voldoen (ook als u buiten de EU bent)?

Met GDPR is het steeds belangrijker geworden ervoor te zorgen dat persoonsgegevens rechtmatig worden verwerkt.

De GDPR is van toepassing in drie belangrijke gevallen:

1. als u in de EU bent gevestigd (ongeacht waar uw gebruikers zijn gevestigd);
  2. als u in de EU gevestigde gebruikers hebt (ongeacht waar u bent gevestigd);
  3. als u een dochteronderneming of een EU-filiaal van uw bedrijf hebt.

Dit betekent dat zelfs in de VS gevestigde bedrijven aan de GDPR moeten voldoen als zij EU-gebruikers hebben.

En naleving is geen grap! De wettelijke gevolgen voor niet-naleving omvatten enorme boetes, sancties waaronder officiële berispingen, gegevensbeschermingsaudits en aansprakelijkheidsschade..

🇪🇺
Meer over GDPR

TDit artikel maakt deel uit van onze serie over GDPR en GDPR-compliance. Lees ook:

👉 Hoe beïnvloedt GDPR B2B-bedrijven

Wat is GDPR compliance software en heb ik die nodig?

GDPR compliance software helpt u te voldoen aan de wettelijke vereisten die voor uw bedrijf gelden onder de GDPR.

In het algemeen moet GDPR-software u helpen om dingen te doen zoals:

• voldoen aan vereisten inzake openbaarmaking en transparantie;
  • u helpen om gegevens over uw verwerkingsactiviteiten bij te houden;
  • bewijs bijhouden en bewaren van de rechtsgeldige toestemmingen die u verkrijgt, en meer.

Naleving van de gegevensbescherming kan complex zijn en vereist diepgaande juridische en technische kennis – vooral als uw bedrijf online actief is.

Dus als de GDPR op uw bedrijf van toepassing is, hebt u waarschijnlijk compliance-software nodig

Welke features moet ik zoeken in GDPR compliance software voor mijn bedrijf?

Omdat zo veel van compliance uniek is voor uw specifieke bedrijf en de soorten persoonsgegevens die u verwerkt, is het belangrijk dat uw compliance software volledig aanpasbaar is en dat het met uw bedrijf kan meegroeien.

Bovendien moet een goede GDPR compliance software het u gemakkelijk maken om aan meerdere wetten tegelijk te voldoen en up-to-date te zijn met de laatste regelgeving en industrienormen.

Hoe iubenda’s GDPR Compliance Software compliance eenvoudig maakt

Bij iubenda hanteren we een allesomvattende aanpak voor de naleving van de gegevenswetgeving. Wij bouwen oplossingen met de strengste regelgeving in het achterhoofd en geven u alle opties om deze naar wens aan te passen. Op die manier helpen wij u te voldoen aan uw wettelijke verplichtingen, verminderen wij uw risico op rechtszaken en beschermen wij uw klanten – en bouwen wij aan vertrouwen en geloofwaardigheid.

Wij hosten uw documenten, zodat u op elk moment gemakkelijk wijzigingen kunt aanbrengen vanaf uw dashboard, en de update automatisch wordt verspreid over al uw websites en apps.

Bovendien controleert ons internationale juridische team de wetteksten voortdurend en brengt het updates uit. Van tijd tot tijd worden wetten en eisen van derden gewijzigd en bijgewerkt, en zo kunnen wij ervoor zorgen dat uw documenten altijd aan de laatste eisen voldoen.

Dit is wat u nodig hebt om aan de slag te gaan met volledige naleving:

Een privacybeleid

Met onze Privacy en Cookie Policy Generator kunt u een door een advocaat opgesteld, nauwkeurig privacybeleid maken en dit naadloos integreren in uw website of app. Voeg gewoon een van de verschillende vooraf gemaakte clausules toe met een klik op een knop, of schrijf uw eigen aangepaste clausules met behulp van het ingebouwde formulier.

Een oplossing om cookies te beheren

Omdat het gebruik van cookies zowel het verwerken van gebruikersgegevens als het installeren van bestanden op de apparaten van de gebruiker kan betekenen, vormen zij een belangrijk punt van zorg als het gaat om de privacyrechten van de gebruiker.

Als uw website of app cookies gebruikt, is het noodzakelijk dat u uw gebruikers informeert via een cookiebeleid en dat u de toestemming van uw gebruikers verkrijgt voordat u ze op hun apparaten installeert. U kunt dat doen via een cookiebanner, die moet worden getoond bij het eerste bezoek van de gebruiker aan uw website of app.

Onze Privacy Controls and Cookie Solution regelt het allemaal.

Een oplossing om toestemmingen te beheren en te registreren

Het bijhouden van de toestemming van uw gebruikers is essentieel voor GDPR-naleving.

Onze Toestemmingsoplossing vereenvoudigt dit proces door u te helpen eenvoudig een bewijs van toestemming op te slaan en toestemming en privacyvoorkeuren voor elk van uw gebruikers te beheren.

Een overzicht van uw verwerkingsactiviteiten

Ten slotte kunt u onder bepaalde voorwaarden verplicht worden uw verwerkingsactiviteiten te registreren.

Daar is onze Internal Privacy Management voor. Onze oplossing helpt u om eenvoudig alle gegevensverwerkingsactiviteiten binnen uw organisatie vast te leggen en te beheren, zodat u eenvoudig kunt voldoen aan de GDPR-eisen en uw wettelijke verplichtingen kunt nakomen.

Bekijk onze GDPR compliance software

Klik hier

www.iubenda.com

See also