Integratiegids voor Consent Database (alle belangrijke platformen)

Heb je een website en moet je voldoen aan de AVG-toestemmingsvereisten?

Dan zit je hier goed. In deze gids kijken we naar:

• AVG-toestemmingsvereisten, en
  • hoe je iubenda’s Consent Database aan het website platform van jou voorkeur toevoegt.

Vereisten voor AVG-toestemmingsbewijs

Het bijhouden van uitgebreide toestemmingsbewijzen is een essentieel onderdeel van privacy compliance in het algemeen, maar is specifiek vereist onder de AVG. Deze gegevens moeten onder andere een manier bevatten om de gebruiker te identificeren, een bewijs van toestemming, een verslag van de toestemmingshandeling en de juridische documenten waarover de gebruiker beschikte op het moment van toestemming.

👉 Je kunt de volledige vereisten hier lezen.

Hoe AVG-toestemming vastleggen en beheren met de Consent Database

Met de Consent Database kun je de toestemmingsvoorkeuren van je gebruikers vastleggen en de informatie opslaan die nodig is om toestemming te bewijzen volgens de AVG. De database legt een reeks wettelijk vereiste waarden vast over de toestemmingsvoorkeuren van je gebruikers, die je eenvoudig kunt bekijken in een visueel dashboard. Deze waarden omvatten de toestemmingsstatus van de gebruiker, tijdstempels, welke juridische documenten op dat moment voor de gebruiker beschikbaar waren op je site, het mechanisme voor het verzamelen van toestemming en meer.

De Consent Database biedt je een API om:

• Toestemming van gebruikers toevoegen, intrekken en beheren
  • Zorg voor een gecertificeerde tijdstempel voor elke toestemming
  • Sla meerdere voorkeuren op voor elke gebruiker (bv. voor meerdere nieuwsbrieven of opt-ins)
  • Houd bij wanneer de toestemming is bevestigd door een dubbele opt-in
  • Sla extra informatie over de gebruiker op, zodat je hem/haar in de toekomst kunt identificeren
  • Houd voor elk toestemmingsbewijs bij welke juridische tekst of privacyverklaring de gebruiker heeft geaccepteerd
  • Houd voor elk toestemmingsbewijs bij welk formulier of welke bewoordingen aan de gebruiker zijn voorgelegd
  • Upload alles wat als bewijs kan dienen van toestemming of juridische kennisgeving, zoals een PDF wanneer toestemming offline is verkregen
  • Houd voor elke gebruiker de meest recente voorkeuren bij, samen met welke handeling bewijs van toestemming vormt

📌 Hoe integreer je de Consent Database?

Bij iubenda streven we ernaar om het integratieproces zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom bieden we meerdere integratieopties die compatibel zijn met een groot aantal platforms.

Het maakt niet uit welk platform je gebruikt, onze integraties zijn gebruiksvriendelijk ontworpen, zodat je in een mum van tijd aan de slag kunt.

Het opzetten van je Consent Database is eenvoudig! Laten we eens kijken naar de afzonderlijke integraties die beschikbaar zijn ⬇️

⚙️ Platform-specifieke integraties

Om het voor jou gemakkelijker te maken om de iubenda Consent Database te integreren met het platform van jouw voorkeur, hebben we een lijst samengesteld van handleidingen die je kunt gebruiken om aan de slag te gaan. In het kort bestaat het proces uit 3 belangrijke stappen, die we met je doorlopen:

Stap 1 👉

Selecteer je platform uit de lijst hieronder, en je wordt doorgestuurd naar een gids met stap-voor-stap instructies over hoe je de iubenda Consent Database kunt integreren met jouw platform.

💡 Gebruik je liever een API? Gebruik de privé API-sleutel (selecteer de speciale gids hieronder) en installeer de Consent Database via:

of

⚙️ Als je de voorkeur geeft aan een backend integratie, bekijk dan onze HTTP API documentatie.

Stap 2 👉

Zodra je het platform dat je gebruikt hebt geselecteerd, vind je stap-voor-stap instructies over hoe je de Consent Database van iubenda in je website kunt integreren.

Stap 3 👉

Nadat je de integratiegids hebt gevolgd: Test je configuratie en vul je formulier in – je zou je toestemmingsgegevens moeten zien in het Consent Database Dashboard.

details Consent Database

🎉 Dat is het! Nu kun je de toestemmingsbewijzen inzien in je iubenda dashboard!