Verwerkingslocatie – aanpassing voor diensten van Google

Met ingang van 22 januari 2019 heeft Google de contractpartij voor al hun diensten bijgewerkt van Google LLC naar Google Ireland Limited, voor alle gevallen waarin eindgebruikers zijn gevestigd in de Europese Economische Ruimte (EER) of in Zwitserland.

Hieronder vind je de vertaling van belangrijke onderdelen van de kennisgeving die Google per e-mail heeft gestuurd.

Hallo beheerder,

Met deze e-mail brengen we je op de hoogte van wijzigingen in onze op de eindgebruiker gerichte Servicevoorwaarden en ons Privacybeleid voor je gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland. Deze kunnen van invloed zijn op en kunnen worden opgemerkt door gebruikers van je domein [redacted] bij het gebruik van de Bijkomende Diensten van Google… Vanaf 22 januari 2019 vallen de (eind)gebruikers van je domein die gevestigd zijn in de Europese Economische Ruimte (EER) (EU-landen, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen) of Zwitserland onder de servicevoorwaarden voor (eind)gebruikers van Google Ireland Limited in plaats van Google LLC… we zijn ook bezig met het bijwerken van het Privacybeleid van Google voor de Bijkomende Diensten. In het nieuwe beleid wordt aangegeven dat Google Ireland Limited de verwerkingsverantwoordelijke is voor de gegevens van deze gebruikers en instaat voor de naleving van de toepasselijke privacywetgeving (tenzij anders wordt vermeld in een voor de dienst specifieke privacyverklaring).

Je kunt de bijgewerkte voorwaarden van Google hier lezen.

Hebben deze veranderingen gevolgen voor jou?

Deze wijzigingen kunnen op jou van toepassing zijn indien jijzelf of enige van je gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland zijn gevestigd.

Enkele voorbeelden van wanneer deze wijziging op jou van toepassing kan zijn:
  • Je bent in de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland gevestigd en je hebt gebruikers uit de EER of Zwitserland.
  • Al je gebruikers komen uit de EER of Zwitserland, onafhankelijk van waar jij zelf gevestigd bent.
  • Je bent buiten de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland gevestigd (bv. in de VS) en je gebruikers komen zowel uit de VS als uit de EER of Zwitserland.

*Als je niet zeker weet of je in de EER of Zwitserland gevestigde gebruikers hebt, kun je het beste het zekere voor het onzekere nemen en aannemen dat dit het geval is.

Zoals al aangegeven, zijn de wijzigingen van Google automatisch van toepassing op al je in de EER en Zwitserland gevestigde eindgebruikers, ongeacht waar jij zelf gevestigd bent.

Wat moet je doen?

Omdat je wettelijk verplicht bent om externe verwerkers correct te identificeren, raden we je ten zeerste aan om de bepalingen gerelateerd aan de betrokken diensten van Google in je beleid bij te werken, zodat “Google Ireland Limited” hierin wordt opgenomen.

• AdMob
  • Android Pay
  • Back-up in Google Drive
  • Beta by Crashlytics
  • Blogger
  • Crashlytics
  • Fabric Answers
  • Feedburner
  • Firebase Authentication
  • Firebase Cloud Firestore
  • Firebase Cloud Functions
  • Firebase Cloud Messaging
  • Firebase Cloud Storage
  • Firebase Dynamic Links
  • Firebase Hosting
  • Firebase Invites
  • Firebase Notifications
  • Firebase Performance Monitoring
  • Firebase Realtime Database
  • Firebase Remote Config
  • Google Ad Manager Audience Extension
  • Google Ad Manager
  • Google AdSense
  • Remarketing in Google Ads
  • Vergelijkbare doelgroepen in Google Ads
  • Google Ads conversietracking
  • Rapportagefuncties voor advertenties in Google Analytics
  • Rapportage van Google Analytics over demografische en belangstellingsgegevens
  • Google Analytics voor Firebase
  • Google Analytics met geanonimiseerd IP
  • Google Analytics
  • Google App Engine
  • Google Calendar widget
  • Google Cloud Storage
  • Toegang tot de Google Drive-account
  • Google Fonts
  • Google Friend Connect
  • Google Maps widget
  • Google OAuth
  • Google Pay
  • Google Play Beta Testing
  • Google Signals
  • Google Site Search met AdSense
  • Google Site Search
  • Google Tag Manager
  • Visual Website Optimizer
  • Google reCAPTCHA
  • Google+ +1-knop en sociale widgets
  • Remarketing met Google Analytics
  • User ID-uitbreiding voor Google Analytics
  • YouTube OAuth
  • YouTube-knop en sociale widgets
  • Youtube-videowidget zonder cookies
  • Youtube-videowidget

Als je buiten Europa gevestigd bent en gebruikers van zowel buiten als binnen de EER en Zwitserland hebt, kun je het best zowel “Google Ireland Limited” als “Google LLC” opnemen via de hieronder beschreven methode.

Wijzigingen in je privacybeleid

Om je privacybeleid te bewerken, ga je naar het betreffende websitegebied in je iubenda-dashboard en klik je op de knop Bewerken.

Klik dan op het potloodpictogram van de dienst die je wilt bewerken en klik vervolgens in het veld Regio selecteren om de informatie bij te werken.

Klik vervolgens op Opslaan en sluiten en je bent klaar.

Wijzigingen in je cookiebeleid

Als je een met iubenda gegenereerd cookiebeleid gebruikt (dit is een Pro-functie), wordt je cookiebeleid automatisch bijgewerkt om dit aan te passen aan de wijzigingen in je privacybeleid.

Als je een extern opgesteld cookiebeleid gebruikt, moet je wellicht juridische hulp inroepen om de betreffende informatie handmatig bij te werken.