Hoe de door uw website gebruikte cookies te identificeren

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen is “welke cookies gebruikt mijn website?”. In dit bericht laten we je zien hoe je de cookies die je website gebruikt kunt identificeren met behulp van onze gratis tool en hoe je ervoor kunt zorgen dat je gebruik van cookies voldoet aan de GDPR- en ePrivacy-eisen.

Laten we eerst even samenvatten wat een cookie is.

Een cookie is een klein stukje gegevens dat door een website of app wordt verzonden en vaak via de webbrowser op de computer van een gebruiker wordt opgeslagen. Cookies kunnen first-party zijn (cookies die daadwerkelijk door uw website of app worden geproduceerd) of third-party (cookies die op uw site of app worden gebruikt, maar die worden geproduceerd door diensten van derden, zoals widgets, iframes, scripts enz.)

Ongeacht of de cookies op uw site van de eerste of de derde partij zijn, moet u nog steeds voldoen aan wetten zoals de GDPR en ePrivacy (cookiewetgeving) en niet-vrijgestelde cookies blokkeren voordat de gebruiker toestemming heeft gegeven. Dus, hoe identificeert u de cookies die op uw site worden gebruikt?

Hoe weet ik welke cookies mijn website gebruikt?

De cookies op uw website zijn waarschijnlijk het resultaat van het gecombineerde gebruik van verschillende tools, widgets, scripts enz.

Een van de gemakkelijkste manieren om uit te zoeken welke cookies door uw site worden geïnstalleerd, is het identificeren van de diensten die op uw site worden uitgevoerd. Onze gratis site scanner identificeert diensten die op uw site draaien, waardoor het voor u ongelooflijk eenvoudig wordt om potentiële cookiebronnen te identificeren.

Gewoon:

1. Maak een gratis account aan hier, klik op Start genereren en voer het adres in van de site die u wilt scannen.
  2. Klik hier op Privacy- en cookiebeleid
    iubenda - Privacy and Cookie Policy Generator
  3. Klik op de knop Diensten toevoegen .
  4. Klik dan op scan site linksboven in het venster
    Site scanner to identify the cookies used by your website
  5. Bekijk uw resultaten!

De site scanner identificeert de meeste, zo niet alle, diensten die op uw site draaien. De privacy- en cookiebeleidgenerator waar hij deel van uitmaakt, integreert naadloos met onze cookieoplossing, zodat u gemakkelijk cookiescripts kunt blokkeren voordat toestemming is verkregen, toestemming kunt verzamelen en die cookiescripts asynchroon kunt uitvoeren zodra toestemming is verkregen.

Voor meer informatie over andere manieren om cookies op uw site te identificeren, kunt u deze gids lezen, anders kunt u meteen aan de slag met cookiewetgeving en GDPR-naleving door op onderstaande knop te klikken!

Cookies beheren met de cookie-oplossing

Begin met het genereren van

iubenda

Cookie consent management for the ePrivacy, GDPR and CCPA