Hoe je een mededeling kunt weergeven in de plaats van vooraf geblokkeerde scripts

… en het toestemmingspercentage beter optimaliseren

Gebruik je diensten van derden op je website die cookies kunnen installeren op de browsers van gebruikers?

Zorg ervoor dat je cookies van derden blokkeert voordat gebruikers toestemming geven.

We hebben een functie gemaakt waarmee je een aangepast bericht kunt weergeven in de plaats van de vooraf geblokkeerde scripts en iframes. Dit kan je helpen om de afwijzing van gebruikers om te zetten in daadwerkelijke toestemming.

Laten we eens kijken hoe het werkt! 👇

Spring direct naar → Hoe stel je deze functie in?

Hoe stel je deze functie in?

Om deze functie te kunnen gebruiken, moet je een Ultimate abonnement hebben. Lees hier meer over onze prijzen.

Het activeren van de toestemmingsherstelfunctie is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de toestemmingsherstel optie in te schakelen in je Privacy Controls and Cookie Solution configuratie:

Hoe werkt dit?

Wanneer een iframe of een script wordt geblokkeerd, wordt aanpasbare inhoud aan de gebruiker getoond. Daarbij wordt de mogelijkheid geboden om toch toestemming te geven als bepaalde inhoud wordt geblokkeerd en uiteindelijk de inhoud van het iframe te ontgrendelen.

Deze aanpasbare melding vervangt inhoud die niet kan worden weergegeven omdat er nog geen toestemming is gegeven of omdat toestemming voor dat doel is geweigerd en daarom wordt geblokkeerd door de Privacy Controls and Cookie Solution.

Als bijvoorbeeld bepaalde inhoud op je website scripts/iframes bevat van externe content aanbieders (bijv. YouTube, Google Maps, etc.), kunnen deze cookies (of vergelijkbare technologieën) gebruiken en is hiervoor toestemming van de gebruiker vereist.

Om ervoor te zorgen dat er geen cookies worden geplaatst voordat de websitebezoeker toestemming heeft gegeven voor het gebruik ervan, moet het laden van het script/iframe worden geblokkeerd totdat de bezoeker toestemming heeft gegeven.

Voeg content toe in de plaats van geblokkeerde iframes

Zodra de functie is ingeschakeld, verwerkt onze oplossing iframes automatisch.

Als er toestemming is gegeven, zullen de Privacy Controls and Cookie Solution de scripts inschakelen.

Anders, wanneer een gebruiker het gebruik van cookies in het geblokkeerde iframe weigert, wordt er een waarschuwing weergegeven met een updateknop om hun voorkeuren te herzien.

👉 Met deze functie geef je je gebruikers de mogelijkheid om hun toestemmingsvoorkeuren te wijzigen of te herzien en de geblokkeerde inhoud weer te geven zodra hun voorkeuren zijn gewijzigd.
Laten we eens kijken! →

Via een dialoogvenster dat verschijnt in de plaats van vooraf geblokkeerde scripts en iframes, zoals deze:

En zodra de gebruiker op de knop “Bijwerken” klikt, maakt de Privacy Controls and Cookie Solution een voorselectie van het doel dat moet worden geaccepteerd en geeft de geblokkeerde inhoud weer zodra hun voorkeuren zijn gewijzigd. Hen toestaan om hun toestemmingsvoorkeuren te bekijken en te wijzigen.

Bij volgende paginaverzoeken waarbij de bezoeker al toestemming heeft gegeven, wordt de inhoud van het iframe automatisch geladen op basis van de toestemmingsstatus van de gebruiker.

Deze content wordt alleen weergegeven als de bezoeker geen toestemming heeft gegeven en wordt automatisch verborgen als de gebruiker ervoor kiest om zijn toestemmingsinstellingen bij te werken zodat cookies worden opgenomen in de vereiste categorie.

Content toevoegen in de plaats van vooraf geblokkeerde scripts

De functie kan ook worden gebruikt voor scripts en andere elementen van de pagina. Je kunt een class="_iub_cs_prompt" en data-iub-purposes="x" toevoegen, waarbij “x” het doel is dat moet worden geaccepteerd om de bron naar een html element te laden.

Geavanceerde parameters

• Om deze functie in te schakelen via de Privacy Controls and Cookie Solution code hoef je alleen maar promptToAcceptOnBlockedElements in te stellen op true
  • Het heeft de voorkeur dat je "about:blank" als src toevoegt aan het geblokkeerde iframe
  • En je kunt de tekst aanpassen via de i18n Javascript bibliotheek. Hier is de lijst met onderdelen:
    • blocked_overlay.title: De titel van de waarschuwing.
      Standaard: Content is geblokkeerd
    • blocked_overlay.paragraph: De kopie van de waarschuwing.
      Standaard: Je hebt geen toestemming gegeven voor het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën voor %{purposes}. Werk je toestemmingsvoorkeuren bij om deze content te bekijken
      • Shortcodes: %{purposes} – automatisch gevuld met het relevante doel
    • blocked_overlay.accept_button: Het bijschrift van de knop.
      Standaard: Updaten

Hier is een voorbeeld van hoe je deze functie kunt gebruiken:

💡 Onthoud

In overeenstemming met de algemene principes van de privacywetgeving, die de verwerking van gegevens zonder toestemming niet toestaan, staat de cookiewet niet toe dat cookies worden geïnstalleerd voordat de toestemming van de gebruiker is verkregen, behalve voor vrijgestelde categorieën.

Dit betekent dat er niet alleen een cookiebanner moet worden weergegeven, maar dat cookies ook moeten worden geblokkeerd voordat er toestemming wordt gegeven. En handmatig taggen is een van de beschikbare opties om dit te doen. Lees hier meer over.

Onder de AVG zijn regels voor het bijhouden van gegevens noodzakelijk. Zorg ervoor dat je Logbestand cookie- en toestemmingsvoorkeurlog is ingeschakeld onder Privacy Controls and Cookie Solution.

Veel gegevensbeschermingsautoriteiten in de hele EU hebben hun regels aangescherpt en hun regels voor cookies en trackers gekoppeld aan de AVG-verplichtingen.

Onze Privacy Controls and Cookie Solution bevat nu het Logbestand cookie- en toestemmingsvoorkeuren.
Je kunt snel AVG-bewijzen van de toestemmingsvoorkeuren van je gebruikers opslaan en beheren door deze functie met één klik toe te voegen.