Een privacybeleid bewerken

Wijzigingen zijn vaak noodzakelijk en kun je op elk moment aanbrengen.

Telkens wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe dienst van derden gebruikt of wanneer je methoden voor het verzamelen van gegevens wijzigt, moet je ook je privacybeleid bijwerken om de huidige praktijk op je website weer te geven. Of misschien moet je de (bedrijfsnaam) en adres van de verwerkingsverantwoordelijke bijwerken.

Je hebt altijd toegang tot je iubenda dashboard en je kunt op elk moment kosteloos wijzigingen aanbrengen in je privacybeleid:

• Als je het gratis abonnement gebruikt, heb je toegang tot alle diensten die onder dat abonnement vallen en kun je eenvoudig upgraden naar een PRO-account om toegang te krijgen tot diensten die als “PRO” zijn aangegeven; voor het toevoegen of bewerken van diensten wordt niets in rekening gebracht.
  • Als je een of meer PRO-licenties hebt kun je doen wat je wilt gedurende de looptijd van je licenties.

Bovendien is het niet nodig het integratieproces te herhalen, aangezien de wijzigingen op afstand worden ingevoerd.

Waarom werkt iedereen zijn privacybeleid bij (en moet ik dat ook doen)?

Je hebt mogelijk een toename gezien van het aantal meldingen over updates van het privacybeleid, vooral als je in Californië, in de Verenigde Staten, bent gevestigd. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de vereiste wijzigingen in verband met consumentenrechten in Californië in het kader van de CCPA. Als je bedrijf zich richt op gebruikers in Californië of daar mogelijk gebruikers zou kunnen hebben, dan moet je:

• je privacybeleid bijwerken om de verplichte kennisgevingen op te nemen; en
  • je gebruikers informeren over de updates van je privacybeleid.
Meer informatie over de CCPA en de vereisten van deze wet.

Zo wijzig je de URL van de website of de naam van de app

Het kan nodig zijn om de titel van een door iubenda gegenereerd document aan te passen, omdat je de URL van je website hebt gewijzigd, je app een andere naam hebt gegeven of omdat je licenties van het ene privacybeleid naar een ander privacybeleid moet overdragen.

Deze bewerking kun je op elk moment vanuit je iubenda-account doen:

• Ga naar je Dashboard en klik op de website waarvan je de naam wilt veranderen
  • Klik vervolgens op de knop Bewerken rechts van de naam van de website of app die je wilt wijzigen

Je kunt deze ook bijwerken vanuit de beleidseditor (klik op Bewerken onder het privacy- en cookiebeleid). Klik dan op het kleine grijze potloodje rechts van de site url/app titel en pas aan indien nodig:

URL vanuit de beleidseditor wijzigen

For information on how to duplicate an existing site please see here.