Google Ads Consent Mode – alt, hvad du behøver at vide

Med en stadigt stigende interesse for databeskyttelse er brugersamtykke og privatliv ikke bare buzzwords, men en væsentlig del af enhver onlineaktivitet. Google Consent Mode til Google Ads hjælper annoncører med at respektere brugernes privatliv og samtidig lave effektive annoncekampagner.

Men hvad er Google Consent Mode? Og hvorfor har du brug for det?

I denne vejledning forklarer vi, hvad Google Consent Mode er, hvorfor det er vigtigt for Google Ads, og hvordan det kan understøtte din markedsføringsindsats. Lad os kaste os ud i det!

Hvad er Google Ads Consent Mode?

I Google Ads er Consent Mode en struktur, der hjælper hjemmesideejere med at få bedre indsigt i konverteringsdata, som samtidig respekterer brugernes samtykkepræferencer i overensstemmelse med gældende lovgivning. Google Consent Mode giver dig mulighed for at tilpasse, hvordan dine Google-tags skal opføre sig baseret på dine brugeres samtykkestatus og hjælper dig med at samle indsamlede data for brugere, som ikke har givet deres samtykke. Gennem konverteringsmodellering kan Google Consent Mode gendanne op til 70 % af de rapporterede konverteringstab baseret på brugernes samtykkepræferencer.

Google Consent Mode tilføjer to nye tag-indstillinger, der hjælper med at administrere annonce- og analysecookies: ad_storage og analytics_storage. Disse tags styrer adfærden af ​​Google-produkter baseret på brugernes samtykkepræferencer og justerer konverteringsmålinger i overensstemmelse med det.

• Når en bruger giver samtykke til annoncecookies, fortsætter konverteringsmålingen som normalt.
  • Når annoncecookies afvises, giver Google Consent Mode stadig nyttige samlede indsigter gennem konverteringsmodellering. Konverteringsmodellering anvender maskinlæring og observerbare brugerrejser til at analysere tendenser og modellere forholdet mellem konverteringsrater og brugersamtykke – uden at identificere individuelle brugere.
Kredit: Google

Dette sikrer, at hjemmesiden tilbyder et højere niveau af databeskyttelse – helt i overensstemmelse med kravene i blandt andet GDPR eller CPRA – uden at du mister muligheden for at spore brugerinteraktioner og kampagneeffektivitet helt.

Indtil videre understøtter følgende Google-produkter Google Consent Mode:

• Google Ads
  • Google Analytics
  • Floodlight
  • Conversion Linker

Har jeg brug for Google Consent Mode?

Som Google selv siger, egner Google Consent Mode sig ikke til alle annoncører.

Google Ads Consent Mode er designet specielt til annoncører, der viser annoncer til brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde eller Storbritannien, og som:

• Allerede har implementeret et samtykkebanner, der overholder alle gældende krav, og
  • blokerer tags, der hjælper med konverteringsmålinger.

Hvis dette rimer på din situation, kan det være en fordel for dig og din virksomhed at aktivere Google Consent Mode.

Vær dog opmærksom på, at du skal ramme en vis grænse, for at konverteringsmodellering fungerer. Google definerer grænsen som følger:

Klikgrænsen for konverteringsmodellering er 700 annonceklik over syv dage for en domæne x landegruppering.

Absolut. I henhold til blandt andet GDPR skal brugere acceptere brugen af ​​ikke-nødvendige cookies, herunder cookies, der bruges til annonceformål. Samtykke til Google Ads er afgørende, idet det påvirker effektiviteten af ​​din annonceindsats direkte. Uden det påkrævede samtykke mindskes din mulighed for at spore konverteringer, rette annoncer mod brugere, der tidligere har besøgt din hjemmeside, app. mv. og tilpasse annoncer betydeligt.

Google Ads Consent Mode kan hjælpe dig med at gendanne konverteringstab, men det betyder ikke, at din hjemmeside så overholder gældende privatlivslovgivning! Du skal stadig tilføje et cookiesamtykkebanner og implementere den forebyggende blokering af cookiescripts, som det er påkrævet i henhold til lov.

Desuden fungerer Google Consent Mode ikke med scripts, der ikke tilhører Google. Hvis du for eksempel bruger Facebook Pixel, skal du blokere den, før brugerne giver deres samtykke.

Der er mange måder at blokere cookies og andre trackere på forebyggende. For eksempel kan du gøre det manuelt. Denne metode kræver, at du identificerer de scripts, der er underlagt kravet om tidligere samtykke. Scriptene skal derefter ændres manuelt, så de kan genkendes, stoppes og derefter frigives, afhængigt af hvad brugeren vælger.

En meget mere simpel måde er at anvende løsninger, der giver dig mulighed for automatisk at blokere cookiescripts uden kodning. Og det er lige præcis det, iubendas autoblokeringsfunktion kan!

iubenda er en Google CMP Partner, der hjælper dig med at overholde kravene til cookiesamtykke: Opret dit cookiesamtykkebanner, tilføj en cookiepolitik, og bloker automatisk cookiescripts, så de ikke kører, før der er givet samtykke. Alt dette sker fra ét og samme dashboard!

iubendas platform til administration af samtykker (CMP) er Google-certificeret og leveres med understøttelse af Google Consent Modefor at hjælpe dig med at maksimere dine annonceindtægter.

For at Google Consent Mode kan fungere korrekt skal du implementere den korrekte Google Consent-indstilling. På den måde vil adfærden af Google-tjenesterne tilpasse sig brugerens samtykke.

Bemærk ⚠️

Google Consent Mode kræver, at gtag.js eller Google Tag Manager kan køre. Find ud af, hvordan du konfigurerer Google Tag Manager her.

1. Start med triggeren til initialisering af samtykke: Triggeren til initialisering af samtykke bruges til tags, der indstiller eller opdaterer brugerens samtykkestatus for din hjemmeside, fx en platform til administration af samtykker (CMP). Sørg for at aktivere den for alle dine sider i Google Tag Manager.
  2. Derefter skal du sørge for, at standardsamtykke for Google Consent Mode-tags er indstillet til "denied". Hvis samtykke gives, opdateres taggene.

Du kan læse mere om indstillingerne for Google Consent i denne Google-vejledning.

Implementering af Google Consent Mode med en CMP

Google Consent Mode kan implementeres både manuelt eller via en platform til administration af samtykker (CMP-platform).

En CMP-platform er en platform designet til at håndtere brugernes samtykkepræferencer på en transparent og veldokumenteret måde. For at forenkle implementeringen af Consent Mode samarbejder Google med nogle få Google-certificerede CMP-platforme, der allerede er integreret med Google Consent Mode. Og iubenda er en af ​​dem!

Lad os se på, hvordan du implementerer Google Consent Mode med iubendas CMP-platform.

1. Autoblokering

Når du vælger autoblokering af cookiescripts i Privacy Controls and Cookie Solution, aktiveres Google Consent Mode automatisk, og den vil da køre på scripts relateret til Google-tjenester. Mere er der ikke i det!

Autoblocking enabled iubenda

2. Google Tag Manager-skabelon

Som CMP-partner gør iubenda understøttelsen af Google Consent Mode nemmere for vores brugere. Vores Google Tag Manager-skabelon er en del af denne proces.

Skabelonen er en nem måde at implementere Google Consent Mode på din hjemmeside, da den kræver langt mindre kodning end manuel implementering. Du skal blot tilføje den til din GTM-installation, konfigurere taggene og integrere den.

Google Tag Manager template iubenda

3. Manuel tagging

Hvis du bruger det gamle iubenda Cookie Solution-script og dermed manuel tagging til forebyggende blokering, har du brug for ekstra kodning for at aktivere Google Consent Mode.

Lad os bruge det gamle Google Analytics-script som eksempel.

Koden skal ændres fra:

1. <!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  2. <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_MEASUREMENT_ID"></script>
  3. <script>
  4. window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  5. function gtag() {
  6. dataLayer.push(arguments);
  7. }
  8. gtag('js', new Date());
  9. gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID');
  10. </script>

Til:

1. <script>
  2. // Initialize the data layer for Google Tag Manager (this should mandatorily be done before the Privacy Controls and Cookie Solution is loaded)
  3. window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  4. function gtag() {
  5. dataLayer.push(arguments);
  6. }
  7. // Default consent mode is "denied" for both ads and analytics as well as the optional types, but delay for 2 seconds until the Privacy Controls and Cookie Solution is loaded
  8. gtag("consent", "default", {
  9. ad_storage: "denied",
  10. analytics_storage: "denied",
  11. functionality_storage: "denied", // optional
  12. personalization_storage: "denied", // optional
  13. security_storage: "denied", // optional
  14. wait_for_update: 2000 // milliseconds
  15. });
  16. // Improve ad click measurement quality (optional)
  17. gtag('set', 'url_passthrough', true);
  18. // Further redact your ads data (optional)
  19. gtag("set", "ads_data_redaction", true);
  20. </script>
  21. // Global site tag (gtag.js) - Google Analytics
  22. <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_MEASUREMENT_ID"></script>
  23. <script>
  24. window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  25. function gtag() {
  26. dataLayer.push(arguments);
  27. }
  28. gtag('js', new Date());
  29. gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID'); //replace GA_MEASUREMENT_ID with the ID of your Google Analytics property
  30. </script>

Dybest set skal det datalag, der tvinger ad_storage, analytics_storage og de andre tags til denied, tilføjes til din side , før scriptet relateret til Google-tjenester indlæses.

Tilføj derefter Privacy Controls and Cookie Solution til samme kodestykke:

1. <!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  2. <script>
  3. // Initialize the data layer for Google Tag Manager (this should mandatorily be done before the Privacy Controls and Cookie Solution is loaded)
  4. window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  5. function gtag() {
  6. dataLayer.push(arguments);
  7. }
  8. // Default consent mode is "denied" for both ads and analytics as well as the optional types, but delay for 2 seconds until the Privacy Controls and Cookie Solution is loaded
  9. gtag("consent", "default", {
  10. ad_storage: "denied",
  11. analytics_storage: "denied",
  12. functionality_storage: "denied", // optional
  13. personalization_storage: "denied", // optional
  14. security_storage: "denied", // optional
  15. wait_for_update: 2000 // milliseconds
  16. });
  17. // Improve ad click measurement quality (optional)
  18. gtag('set', 'url_passthrough', true);
  19. // Further redact your ads data (optional)
  20. gtag("set", "ads_data_redaction", true);
  21. // Google Tag Manager
  22. (function(w, d, s, l, i) {
  23. w[l] = w[l] || [];
  24. w[l].push({
  25. 'gtm.start': new Date().getTime(),
  26. event: 'gtm.js'
  27. });
  28. var f = d.getElementsByTagName(s)[0],
  29. j = d.createElement(s),
  30. dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : '';
  31. j.async = true;
  32. j.src =
  33. 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl;
  34. f.parentNode.insertBefore(j, f);
  35. })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-XXXXXX'); //replace GTM-XXXXXX with the ID of your Google Analytics property
  36. </script>
  37. <!-- iubenda Privacy Controls and Cookie Solution -->
  38. <script>
  39. var _iub = _iub || [];
  40. _iub.csConfiguration = {
  41. lang: "en",
  42. siteId: 12345678, //use your siteId
  43. cookiePolicyId: 12345678, //use your cookiePolicyId
  44. countryDetection: true,
  45. perPurposeConsent: true,
  46. purposes: "1,4,5",
  47. consentOnContinuedBrowsing: false,
  48. banner: {
  49. position: "float-top-center",
  50. acceptButtonDisplay: true,
  51. customizeButtonDisplay: true,
  52. rejectButtonDisplay: true
  53. }
  54. };
  55. </script>
  56. <script src="https://cdn.iubenda.com/cs/iubenda_cs.js" charset="UTF-8" async></script>

Find mere detaljerede instrukser i vores trin for trin-vejledning.

iubenda: Din Google-certificerede CMP

Ifølge Google vil dine annoncer ikke blive vist for trafik i EØS og Storbritannien fra januar 2024, hvis du ikke bruger en Google-certificeret CMP-platform integreret med Transparency and Consent Framework.

Er du på udkig efter en betroet allieret i din digitale annoncerejse? iubenda hjælper dig på rejsen!

Vores Google-certificerede CMP-platform forenkler indhentning af samtykker og muliggør simpel integration med både Google Ads Consent Mode og IAB’s Transparency and Consent Framework. Med vores CMP kan du være sikker på at holde dig på den rigtige side af loven og samtidig maksimere effektiviteten af dine annoncer.