iubenda’s Privacybeleid aan je website toevoegen: Standaard insluiting

Beschikbaar voor: alle abonnementen

De standaard (en de simpelste) insluit methode is het invoegen van de iubenda knop of link op je website, meestal in de voettekst. Wanneer op de knop of link wordt geklikt, opent het privacybeleid in een modaal venster.

Deze optie wordt niet aanbevolen voor apps. Als je bezig bent met het ontwikkelen voor mobiele apps, kun je het beste kijken naar de directe link of de sluit de tekst in opties.

Om de iubenda knop aan je site toe te voegen, kun je de door iubenda gecreëerde code kopiëren. Je kan op elk moment de code vinden en de integratie opties aanpassen door naar je dashboard te gaan en te klikken op de website waar je de insluit code voor wil kopiëren. Vervolgens klik je op de <>INSLUITEN knop in het Privacy- en Cookiebeleid gedeelte:

iubenda_insluiten

Nadat je het gepersonaliseerd hebt zoals gewenst, kun je de relevante code kopiëren vanuit de generator. De code ziet er als volgt uit:

privacybeleid insluit sectie

Hoe en waar integreer ik de iubenda insluitcode op mijn site?

Dat hangt van twee factoren af:

• Waar je de knop wil laten verschijnen – Het beste idee is om het aan de voettekst van je site toe te voegen, zodat het altijd zichtbaar en beschikbaar is (zoals vereist door de wet) De voettekst is gemakkelijk te vinden en is doorgaans te vinden aan het eind van je html document. Het verschijnt in een html-element vergelijkbaar met <footer>{YOUR IUBENDA CODE}</footer> of <div id="footer">{YOUR IUBENDA CODE}</div>
  • Welk systeem je gebruikt – Het systeem dat je gebruikt kan in sommige gevallen de bereikbaarheid van je voettekst beperken, maar in de meeste gevallen wordt dit kleine probleem vermeden. Als je bijvoorbeeld een CMS gebruikt zoals WordPress, raden we je aan om deze handleiding te raadplegen.

Hoe zit dit eruit?

Hier is een werkend voorbeeld. Klik op de knop om het privacybeleid te openen:

Privacybeleid

Hoe de knoptekst te bewerken

Mocht je willen dat de iubenda knop wat anders weergeeft dan “Privacybeleid”, zul je de aanpassingen zelf moeten maken.

iubenda 'Privacybeleid' knop

Om de titel van je privacybeleid knop (die word geplaatst als je gebruik maakt van de standaard insluit optie) te veranderen naar een taal van eigen keuze, kun je het volgende doen:

1. Verander de anchor/link;
  2. Bewerk de inhoud van de Title tag.

Je kunt beide vinden in de insluitcode van je privacybeleid, zoals hieronder weergegeven:

'Privacybeleid' knop vertaling

Hier zie je de vertalingen van “privacybeleid” in alle talen die beschikbaar zijn in onze generator:

• Nederlands: Privacybeleid
  • Engels (VS & VK): Privacy Policy
  • Frans: Politique de confidentialité
  • Duits: Datenschutzerklärung
  • Italiaans: Privacy Policy
  • Portugees & Braziliaans Portugees: Política de privacidade
  • Russisch: Политика конфиденциальности / конфиденциальность
  • Spaans: Política de privacidad

Meer configuraties:

data-iub-z-index
Door dit HTML attribuut toe te voegen aan de a tag in de insluitcode (bijvoorbeeld: data-iub-z-index="10002"), is het mogelijk om de z-index van het modaal venster waarin het privacybeleid getoond wordt aan te passen. De standaard waarde is 10000.

data-iub-overflow
Om te voorkomen dat de pagina scrolt wanneer je privacybeleid wordt weergegeven, kan in bepaalde omstandigheden de overflow eigenschap op het html-element van de host pagina worden gewijzigd (de oorspronkelijke waarden worden hersteld bij het sluiten van het beleid). In sommige implementaties en in bepaalde browsers kan deze wijziging ertoe leiden dat het scrollen binnen de host pagina wordt geblokkeerd. Door dit HTML attribuut toe te voegen aan de a tag in de insluitcode met waarde false (bijvoorbeeld: data-iub-overflow="false"), kun je voorkomen dat de overflow eigenschap wordt gewijzigd.

Andere insluit opties

iubenda’s privacybeleid biedt twee andere integratie mogelijkheden:

Het privacybeleid van iubenda biedt twee andere integratiemogelijkheden:

Mocht je aanvullende vragen hebben over het insluiten van je privacybeleid op deze manier, aarzel dan niet om je vragen te posten op onssupport forum.