Dit is de deadline: De nieuwe Zwitserse federale werd van kracht op 1 september 2023

De nieuwe federale wet gegevensbescherming (FADP) is het resultaat van een volledige herziening van de vorige Zwitserse wetgeving over gegevensbescherming en trad in werking op 1 september 2023.

Is deze op jou van toepassing?

De FADP is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens met gevolgen in Zwitserland. Dit betekent dat je eraan moet voldoen als:

• je bedrijf actief is in Zwitserland; of
  • je bedrijf, ongeacht de locatie, zich richt op de persoonsgegevens van Zwitserse gebruikers en deze verwerkt.

Wat zijn de risico’s van niet-naleving?

Niet-naleving kan worden bestraft met boetes tot 250.000 CHF.

Zo kan iubenda je ondersteunen

Privacybeleid- en Cookiebeleid-generator

De nieuwe FADP vereist dat je je gebruikers voorziet van een up-to-date privacybeleid met alle informatie die gebruikers nodig hebben om hun rechten te doen gelden en een transparante verwerking van hun gegevens te garanderen.

Met onze Privacybeleid- en Cookiebeleid-generator kun je met één klik de vereiste informatie verstrekken!

👉 Genereer je FADP-privacybeleid of werk je bestaande beleid bij door te klikken op “Schakel FADP openbaarmakingen in voor gebruikers in Zwitserland”.

Privacy Controls and Cookie Solution

Als je cookies of vergelijkbare technologieën gebruikt, vereist de FADP dat je:

• je gebruikers informeert over het gebruik van cookies en soortgelijke technologieën
  • je gebruikers een gemakkelijk toegankelijke manier biedt om hun recht op opt-out uit te oefenen.

👉 Om hieraan te voldoen, activeer je je privacybeleid binnen de Privacybeleid- en Cookiebeleid-generator van iubenda.

👉 Activeer of update je Privacy Controls and Cookie Solution hierna door te selecteren waar jij en je gebruikers zijn gevestigd (zorg ervoor dat je “Zwitserland” toevoegt): de oplossing zal automatisch worden geconfigureerd om je te helpen voldoen aan de nieuwe FADP-vereisten, zodat je gebruikers hun recht op opt-out kunnen uitoefenen.

Meer weten over de nieuwe FADP en hoe iubenda je kan helpen? Bekijk ons uitgebreide artikel →

Aan de slag

Of ga naar je dashboard om een bestaand project bij te werken